En Sıcak Konular

Güler: Uyuşturucuda kaynak ve taşıyıcı değiliz

23 Mart 2013 16:51 tsi
İçişleri Bakanı Muammer Güler, uyuşturucuya karşı yürüttükleri mücadele sonucunda, Türkiye'nin kaynak ve transit ülke olma özelliğini kaybettiğini belirterek, ''Artık ülkemizde ne üretim ne de geçiş anlamında uyuşturucu trafiği eskisi gibi değil'' de


       Türkiye Yeşilay Cemiyeti'nin, İstanbul Kalkınma Ajansı'nın katkılarıyla hazırladığı ''İstanbul'daki Resmi İlköğretim Okullarının Yeşilay Kulüpleri Aracılığıyla Madde Bağımlılığı Mücadelesi Projesi''nin değerlendirme toplantısı, Sepetçiler Kasrı'nda yapıldı. 

         Toplantıda konuşan Güler, uyuşturucu maddeler nedeniyle genç canların zayi olduğunu, aile yapılarının bozulduğunu, yolsuzluk ve şiddetin arttığını, organize suç ve terör örgütlerinin kendilerine önemli bir kaynak bulduğunu söyledi. 

         Güler, bu nedenle bakanlık olarak sigara, alkol ve uyuşturucu kaçakçılığıyla mücadeleye büyük önem verdiklerini belirterek, şunları kaydetti: 

         ''Uyuşturucuya karşı yürüttüğümüz büyük mücadele sonucunda, Türkiye bu konuda kaynak  ve transit ülke olma özelliğini kaybetmiştir. Bu çok önemli bir ifadedir. Artık ülkemizde ne üretim ne de geçiş anlamında uyuşturucu trafiği eskisi gibi değil. Bu başarımız, uluslararası platformlarda takdirle karşılanmaktadır. BM'nin en son yayınladığı 'Dünya Uyuşturucu Raporu'nda, Türkiye'nin dünya eroin yakalamalarının önemli kısmını gerçekleştirdiği ifade ediliyor. Uyuşturucu madde ticareti, terör örgütlerinin de önemli finans kaynakları arasına girmiştir. Ülkemiz açısından baktığımızda, bölücü terör örgütü her boyutta uyuşturucu ile iç içe olup, kendisine finans sağlamaktadır. Bu kaynakların önlenmesi amacıyla bakanlığımızca birçok önemli operasyon düzenlenmiş, örgütün uyuşturucu kaçakçılığından elde ettiği gelire ağır darbeler vurulmuştur. Öte yandan bakanlığımız ve ABD'nin ilgili bakanlıklarınca yapılan çalışmalar neticesinde terör örgütü, 2008 yılında ABD tarafından birinci derece uyuşturucu madde kaçakçısı olarak da ilan edilmiştir.'' 

         

         -''Uyuşturucu belasından çocuklarımızı uzak tutmalıyız''- 

         

         İçişleri Bakanı Güler, gençleri ve çocukları uyuşturucudan uzak tutmak amacıyla okul çevrelerinde sivil polisle yaptıkları uygulamaların iyi sonuçlar verdiğini, diğer bakanlıklarla da yeni proje çalışmaları başlatıldığını anlattı. 

         Türkiye genelinde madde bağımlılarını topluma kazandırmayı ve meslek sahibi olmalarını sağlamayı amaçladıklarını dile getiren Güler, ''Uyuşturucuyla mücadelede toplumun tüm kesimlerinin sorumluluk göstermesi gerekir. İşbirliği içinde üzerimize düşeni yapmalıyız. Uyuşturucu belasından gençlerimizi ve çocuklarımızı uzak tutmalıyız'' diye konuştu. 

         

         -''TBMM Başkanı ne dediyse doğrudur''- 

         

         İçişleri Bakanı Muammer Güler, toplantının ardından bir gazetecinin ''TBMM Başkanı Cemil Çiçek, çözüm sürecinde muhatabın Meclis değil, hükümet olduğunu söyledi. Bunu nasıl değerlendiriyorsunuz?'' sorusunu, ''TBMM Başkanı ne dediyse doğrudur'' diye yanıtladı. 

         ''PKK'nın çekilme takvimi hakkında değerlendirmeniz nedir?'' sorusuna Güler, ''O konuyu sonra konuşacağız'' karşılığını verdi. 

         (AA)


Bu haber 689 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    6,271 µs