En Sıcak Konular

Türk mühendis, mayın kurbanı

23 Mart 2013 11:50 tsi
Afganistan'da faaliyet gösteren özel bir Türk inşaat firmasında görevli mühendis Niyazi Berberoğlu, aracının mayına çarpması sonucu hayatını kaybetti.


Şirket yetkililerinin verdiği bilgilere göre, Niyazi Berberoğlu ve tercümanı, Kandahar'dan Spin Buldek bölgesinde yapımı devam eden inşaat şantiyesini kontrole gitti. Dönüşte aracın yol kenarına yerleştirilen mayına çarpması sonucu Berberoğlu ve Afgan tercümanı yaşamını yitirdi.

Uzun yıllar Afganistan'da çeşitli projelerde görev yapan Berberoğlu'nun 20 Mart'ta yaşanan olay sonrası başkent Kabil'e getirilen cenazesi, yarın sabah uçakla Türkiye'ye gönderilecek. Denizli doğumlu Berberoğlu'nun İzmir'de defnedileceği bildirildi.

ABD müdahalesi sonrası Taliban, özellikle güney vilayetlerinde sık sık yol kenarına mayın döşeyerek işbirlikçi olmakla suçladığı merkezi hükumete ait askeri araçları hedef alıyor.

Afganistan'ın yeniden inşası kapsamında açılan ihalelere katılan Türk firmaları, genellikle başkent Kabil ve daha az riskli olan kuzey bölgelerde faaliyet gösteriyor.
BM verilerine göre, geçen yıl 868 sivil yol kenarına yerleştirilen patlayıcıların infilak etmesi sonucu hayatını kaybetti. Son 6 yılda yaşanan çatışmalar sırasında hayatını kaybeden sivillerin sayısı ise 15 bine yaklaşmış durumda.

Sovyetler döneminde yerleştirilenler de dahil olmak üzere Afganistan'da halen milyonlarca mayın bulunuyor. Afganistan, dünyada en fazla kara mayını döşeli ülkelerden biri olarak kabul ediliyor.

AA



Bu haber 734 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    2,899 µs