En Sıcak Konular

''Dünya tarihinde bir ilk yaşandı''

22 Mart 2013 21:43 tsi
İHH İnsani Yardım Vakfı Genel Başkanı Yıldırım, İsrail'in Türkiye'den özür dilemesine ilişkin, ''İsrail'in böyle bir konuda özür dilediği dünya tarihinde ilktir'' dedi.

İHH İnsani Yardım Vakfı Genel Başkanı Bülent Yıldırım, yönetim kurulu üyeleriyle, vakfın Fatih'teki genel merkezinde düzenlediği basın toplantısında, İsrail'in, Gazze'ye insani yardım taşıyan Mavi Marmara gemisine saldırıya ilişkin Türkiye'den özür dilemesini değerlendirdi.

İsrail'in, saldırının ardından hiç beklemediği bir tavırla karşılaştığını, tüm dünyanın ayağa kalktığını, birçok devletin tavrını ortaya koyduğunu, halkların kendilerinin yanında yer aldığını anlatan Yıldırım, ''Herkesin huzurunda, bu başarıyı elde eden sayın Başbakana, Dışişleri Bakanı Davutoğlu'na, her zaman bu konuda duyarlılığını ortaya doyan, destek veren Cumhurbaşkanımıza, bütün bakanlara, siyasi partilere, STK'lara, medyaya ve halkımıza çok teşekkür ediyoruz'' diye konuştu.
 
''Dünya tarihinde bir ilk''
 

Bülent Yıldırım, şöyle devam etti:
''Ne isterse onu yaptıracağını düşünen İsrail, hiç beklemediği bir durumla karşılaştı. Özellikle sayın Başbakanın ve Dışişleri Bakanımızın şartları ortaya koşması, bu şartlar olmadan asla görüşmelerin olmayacağını söylemesi sonucunda İsrail bugün özür dilemiştir. İsrail'in böyle bir konuda özür dilediği dünya tarihinde ilktir. Yani dünya tarihinde bir ilk yaşanmıştır. Bu, diplomaside ve siyasi alanda büyük bir başarıdır.''
 
''Şehit ailelerinin buruk bir sevinç yaşadığını gördük''
 
Yıldırım, görüştükleri şehit ailelerinin buruk bir sevinç yaşadıklarını gördüklerini kaydederek, ''Bu da ablukanın henüz kalkmamasından kaynaklanıyor.  Abluka, Gazze'den çekilen İsrail'in haksız olarak uyguladığı bir statüdür. İnşallah bu da kalkacak, hiç tereddüt etmeyin. Çünkü bu özür, süreçte çok önemli bir adımdır'' dedi.

Yıldırım, özrün, siyasi ve diplomasi anlamında çok büyük bir başarı olduğunu yineleyerek, küresel mücadelenin abluka kalkana kadar süreceğini vurguladı.

aa



Bu haber 785 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,133 µs