En Sıcak Konular

Tekin: Bu sürecin mimarı Erdoğan'dır

22 Mart 2013 21:22 tsi
CHP Genel Başkan Yardımcısı Gürsel Tekin, çözüm sürecine ilişkin, ''Bu sürecin hiçbir parçasında değiliz. Bu sürecin mimarı Erdoğan'ın kendisidir'' dedi.

Tekin, CHP Beyoğlu İlçe Başkanlığı'nda düzenlediği basın toplantısında, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın son açıklamalarını değerlendirdi.

Başbakan Erdoğan'ın basın toplantısında kin ve nefret kustuğunu öne süren Tekin, ''Türkiye'nin son dönemde yaşamış olduğu sıkıntılarda çaresiz kalan sayın Başbakan'ın, geçmiş dönemlerde olduğu gibi en rahat saldırabileceği kurum CHP olmuştur. O kadar aymazca davranmıştır ki sayın Başbakan, bir terör örgütüyle CHP gibi 90 yıllık kurumsal kimliği olan Mustafa Kemal Atatürk'ün partisini bir örgütle bağ kurabilecek duruma gelmiş bir hezeyan ve nefret içerisinde bugün kamuoyuyla paylaşmıştır. Sayın Başbakan yine bugün İsrail'le ilgili özellikle Suriye politikasından kaynaklı CHP'yi suçlamanın yollarını aramaya başlamıştır. Türkiye kamuoyunun karşısında çaresiz kalınca yapabileceği bir tek şey var, CHP'yi suçlamak'' diye konuştu.

Tekin, ''Başbakan Erdoğan'ın, İsrail'le CHP işbirliğini kamuoyunda paylaştığı dönemde ABD Başkanı Barack Obama'nın Erdoğan'ı afişe ettiğini'' ileri sürdü.

Gürsel Tekin, sözlerini şöyle sürdürdü:

''Sayın Başbakanın kardeşleri vardı, hepiniz bilirsiniz. Bir tanesi sayın Abdullah Gül'dü, ikinci kardeşi Esed'di ve bu kardeşler şimdi düşman kardeş oldu. Yeni kardeşleri İsrail Başbakanı Netanyahu ve Abdullah Öcalan olmuştur. Bunu bütün kamuoyunun bilmesi gerekiyor.''

Başbakan Erdoğan'ın ''demokrasiden nasibini almadığını'' ileri süren Tekin, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun hukuksal konulara vurgu yaptığını, gazetecilerin tutuklu olmasını eleştirdiğini, insan hakları savunması yaptığını, bu konuşmaların terör örgütü savunması olarak algılanmasının akla, mantığa sığmayacağını kaydetti.

Tekin, Başbakan Erdoğan'ın sıkıntılarını bildiklerini ifade ederek, ''Sayın Başbakan çaresiz kalmış. Ne zaman çaresiz kalsa iki argümanı kullanır. Bir 'kefeni giydim' der. Hayatınızın hiçbir alanında Türkiye'de demokrasi ve özgürlük mücadelesinde olmadınız. Hiç öyle kefen numarası yaparak kamuoyunu yanıltamazsınız. İkinci argümanı, sıkıştığında 'CHP'ye çamur atalım'. Sayın Başbakan haddinizi bileceksiniz, başbakan olduğunuzu unutmayacaksınız. Bizim kişisel olarak sana saygımız kalmamıştır ama Başbakanlık makamına saygımız var. Bu saygıyı da zedelemenize izin vermeyeceğiz'' şeklinde konuştu.

Bir gazetecinin, ''Dün Diyarbakır'da okunan mektupla ilgili CHP'nin bundan sonraki tutumu ne olacak?'' sorusuna Tekin, ''Dünkü mektubun tarafı olan sayın Başbakana soracaksınız. Sayın Başbakan dünkü mektupla ilgili, 15 gün önceki Milliyet'te çıkan haberle ilgili kamuoyuna bilgi vermemek için bu tür lüzumsuz işlerle meşgul. Bu sürecin hiçbir parçasında değiliz. Bu sürecin mimarı Erdoğan'ın kendisidir'' yanıtını verdi.

Tekin, bir başka gazetecinin, ''İsrail ile ilgili gelişmeler hakkında neler söyleyeceksiniz?'' şeklindeki sorusu üzerine de şunları söyledi:

''İsrail'le sayın Başbakanın yol arkadaşlığını herkes biliyor. Telefon görüşmesi yapıldı. İsrail'in başbakan özürünün arkasında acaba sayın Başbakan da özür diledi mi? Onları tam bilmiyorum, önümüzdeki günlerde bunlar da kamuoyuna yansıyacaktır. Eğer İsrail özür dileyecekse, 9 yurttaşımız ne zaman hayatını kaybetti? 4.5-5 sene... 5 seneden sonra hangi projeler önümüzde, bu projeleri de önümüzdeki günlerde göreceğiz.''

aa

Bu haber 805 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    2,994 µs