En Sıcak Konular

Ağrı'da 150 örgütten süreç için ortak çağrı

22 Mart 2013 19:16 tsi
Ağrı Ticaret ve Sanayi Odası (ATSO) Başkanı Mehmet Erat, kentte 150 sivil toplum örgütü temsilcisiyle çözüm sürecine destek verdiklerini belirterek, ''Yaylalarımızda artık barut kokusu değil, çiçek kokusu olsun istiyoruz'' dedi.

Erat, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Ağrı'daki STK'lar olarak sürece tam destek verdiklerini ifade ederek, yıllardır devam eden bu sorunun Ağrı'nın hem ekonomisini hem de turizmini ciddi anlamda olumsuz etkilediğini söyledi.

Terör sorununun çözülmesiyle Ağrı'da ticaretin ve turizmin gelişeceğini vurgulayan Erat, Diyarbakır'da okunan mektubun tüm Türkiye'nin, bölge halkının yüreklerine su serptiğini ve büyük heyecan yarattığını belirtti.

Çözüm sürecinde gelinen noktanın kendisini mutlu ettiğini ifade eden Erat, ''Çözüm sürecine sonsuz destek veriyoruz. 150 sivil toplum örgütü temsilcileriyle bir araya gelerek, çözüm sürecine destek verdiğimizi açıkladık. Yaylalarımızda artık barut kokusu değil, çiçek kokusu olsun istiyoruz. Bizler Ağrı'daki STK'lar olarak sürece tam destek veriyoruz. Sürecin ilin ve bölgenin ekonomisine büyük getirisi olacağına inanıyorum'' diye konuştu.

Ağrı'da ciddi bir turizm potansiyeli olduğunu anımsatan Erat, şunları kaydetti:

''Ağrı Dağı, İshak Paşa Sarayı, Meteor Çukuru, Balık Gölü, kaplıcaları ve kanyonlarıyla tam bir turizm yuvası, gelir kaynağıdır. Ancak yıllardır çözüme kavuşamayan bu sorunlardan dolayı buralar hep ihmal edildi. Aynı şekilde burada ticaret de gelişemiyor, çünkü buraya yatırımcı gelmiyor. Yatırımcının gelebilmesi için huzurun, refahın ve güven ortamının olması lazım. İşte bu çözüm süreciyle buralarda artık barış ve kardeşlik havası esecek. Ağrı, her alanda olduğu gibi turizm ve ticaret açısından da büyük gelişmeler katedecek. Buraya yatırımlar yapılacak. İnsanların refah seviyesi yükselecek. Yatırımcılar Ağrı'ya gelerek, burada fabrikalar açacak yeni yatırımlar yapacak.''

''Gelin bu sürece hep birlikte destek verelim''

Terör sorunun çözülmesi halinde Ağrı'da ekonominin gelişeceğini anlatan Erat, Ağrı'daki bütün STK'ların süreçten son derece umutlu olduklarını, Türkiye insanına yararlı olmak isteyen herkesin buna destek vermesi gerektiğini söyledi.

Sürecin sona ermesinin ardından Doğu ve Güneydoğu illerinin hızla kalkınacağını ve yatırımcıların artık hiçbir engelle karşılaşmayacaklarına dikkati çeken ATSO Başkanı Erat, şöyle devam etti:

''Sürecin sonuçlanmasıyla birlikte ülkeye bir bahar havası gelecek. Birileri taşın altına elini koymuşsa gelin biz de gövdemizi ortaya koyalım. Allah rızası için bu memleketin geleceğine ipotek koymayalım. Gelin bu sürece hep birlikte destek verelim. Biz artık kan, gözyaşı değil, kardeşlik, huzur ve barış içinde yaşamak istiyoruz.''

aa




Bu haber 600 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    2,631 µs