En Sıcak Konular

Demokrasiyi özümsedi!

27 Temmuz 2007 10:07 tsi
Demokrasiyi özümsedi! Cumhuriyet mitinglerinin mimarlarından emekli Orgeneral Hurşit Tolon, seçim sonucunu, "AK Parti'nin birinci olacağından kuşkum yoktu; ama bu kadar farklı olabileceğini beklemiyordum." sözleriyle değerlendirdi.

Emekli Orgeneral Hurşit Tolon, AK Parti'nin seçim zaferini yorumladı. 
 
Sonucun ülke için hayırlı olmasını dileyen Tolon, "Memleket demokrasiyi özümsemiştir artık." dedi. Aktüel dergisine konuşan Tolon, muhalefetin seçime hazırlıklı olduğunu düşündüğünü; ancak yanıldığını ifade etti. Halkın yüzde 80'inin seçime katılarak fikrini söylediğini, mevcut yönetimin devamını uygun gördüğünü vurgulayan emekli orgeneral, Türkiye'nin, artık krizlere değil, huzurlu, güvenli, yarınlarından emin, uzlaşı içerisinde bir yönetime ihtiyacı olduğunu ifade etti.

Mitinglerde kadınların örgütlenmesinde büyük payı olan Orgeneral Hurşit Tolon, seçim sonucunu nasıl bulduğuna yönelik bir soruya şu cevabı veriyor: "Muhalefetin gerekli ve yeterli hazırlık içinde bulunduğunu sanıyordum, yanılmışım. Halkımızın yüzde 80'i seçime katılarak fikrini söyledi. Halkımızın yüzde 45-46 oranındaki seçmeni mevcut yönetimin devam etmesinin uygun olacağını değerlendirmiş. Ülkemiz, halkımız ve geleceğimiz için hayırlı olmasını diliyorum." Tolon, Türkiye'nin artık krizlere değil, huzurlu, güvenli, sakin, yarınlarından emin, uzlaşı içerisinde bir yönetime ihtiyacı olduğunun altını çizerek, "Çok önemli bir mesaj var burada. Sen dilediğini yap, diye kimseyi iktidar yapmıyorlar. Sen bu ülkeyi güzel; huzur, güven içerisinde halkı refaha kavuşturacak şekilde yönet, diye iktidar yapıyorlar. Yeniden hele bu seçim sakin, anlamlı, demokratik bir şekilde geçmişken, bu güzelliği ve sakinliği bir gerginlikle bozmanın âlemi yok. Bu memleket demokrasiyi özümsemiştir artık!" şeklinde görüş beyan etti.

Emekli generaller, seçim sonuçlarının açıklandığı ilk saatlerde AK Parti'nin yüzde 50'nin üzerinde oy oranı karşısında şok yaşamış. Türkiye Emekli Subaylar Derneği Başkanı emekli Tümgeneral Rıza Küçükoğlu, o dakikaları "22 Temmuz 2007... Saat 19.00 gibi, haberleri ilk almaya başladığımız an bulunduğumuz ortama bomba düştü sanki!" şeklinde özetliyor. Aktüel dergisine konuşan Küçükoğlu, AK Parti'nin yüzde 46,6 oy almasını olumlu da buluyor: "Mutlu olduğumuz bazı şeyler var. Biri, tatil dönemi olmasına rağmen Türkiye'nin koşarak bu sıcakta oy vermesi ve yüzde 80'lere varan katılım; olaysız, hilesiz, iradenin seçim sandığına tam olarak yansıması. Bir diğer konu, AK Parti'nin Güneydoğu'da DTP'den fazla oy alarak bölgede söz sahibi olması, başka bir bölücü ittifakın Meclis'te olmaması ve halkın gerçekten istikrar, kalkınma ve çağdaşlık yolunda ümitlerinin devam etmesi." Cumhuriyet mitinglerinin rüzgarının arkaya alınamadığından yakınan Küçükoğlu, "Cumhuriyet mitingleriyle doğan inanılmaz bir hava vardı. Bu havayı Sayın Baykal, Zeki Sezer kadar okuyamadı. Bu mitinglerde oluşan rüzgar, adaylar ne olursa olsun CHP'ye yarayacak diye düşündü." diyor. Önümüzdeki günlerde kalabalıkların yeniden sokağa dökülebileceğini de iddia eden Küçükoğlu şunları söyledi: "Sivil toplum kuruluşlarıyla gene toplantı halindeyiz. Durumu, tepkileri konuşuyoruz. Örneğin Meclis'te yemin konusunda yine bir skandal olursa ne yapılacaktır? AB süreci diye egemenlik haklarımız kaybedilmeye başlarsa neler olabilir? Bu konulara karşı SMS'ler, internet gibi araçlarla milyonların toplanması söz konusu olabilir." 
 
Zaman



Bu haber 238 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,593 µs