En Sıcak Konular

CHP'den Nevruz yorumu

21 Mart 2013 13:20 tsi
CHP'li Atilla Kart, Diyarbakır'daki Nevruz kutlamaları için yaptığı yorumda, bölge halkının bir kez daha hayal kırıklığına uğratılabilir şeklinde endişeleri olduğunu söyledi

CHP Konya Milletvekili Atilla Kart, ''Orada acaba gerçekten barışın tesisine yönelik kalıcı, ciddi bir çalışma mı yapılıyor yoksa o insanların beklentilerini bir kez daha hayal kırıklığına uğratacak, Hitler'e doğru başkan girişiminin çalışmaları mı var?'' dedi.

Kart, düzenlediği basın toplantısında, 10 Mart'ta yapılan komiser yardımcılığı sınavına giren emniyet mensuplarının önemli bir bölümünün feryat ettiğini iddia etti.

Bu kişilerin, ''emeğimize, alın terimize zor çalışma şartlarımıza rağmen evimizden, eşimizden çocuklarımızdan esirgediğimiz zamanlarda çalışmalarımıza rağmen bu zalimler yine hakkımıza tecavüz etmişlerdir. Allah'tan korkmayan, kuldan utanmayan vicdansızlar karşısında elimiz kolumuz bağlı, içimiz kan ağlamaktadır'' dediğini ifade eden Kart, ''Kimdir bu Allah'tan korkmayan, kuldan utanmayan vicdansızlar, bunları himaye edenler kimlerdir?'' şeklinde konuştu.

Kart, ÖSYM'nin 6 Mayıs 2012'de yapılan Avukatlıktan Hakimliğe Geçiş Sınavı'nı iptal etmek zorunda kaldığını ifade ederek, olayın intikal ettirildiği savcılığın ''ÖSYM topu bize atıyor, soruları sızdıranları bulmak ÖSYM'nin işi'' dediğini kaydetti. Kart, ÖSYM, KPSS, TUS, yargıçlık ve komiser yardımcılığı sınavlarında nüfuz suistimallerinin ötesinde, soruların belli gruplara servis edildiğini iddia etti.

Kamu personeli yapılanmasında kıdem ve liyakatin dışlandığını, ''parti ve cemaat memuru'' yapılanmasının egemen durumda olduğunu savunan Kart, ''Bu yapılanma kin, husumet üzerine, rövanş duygularıyla çalışıyor. Bu sakat hukuk düzeni baştan sona değişmelidir'' dedi.

DİYARBAKIR'DAKİ KUTLAMALAR

Kart, Diyarbakır'daki nevruz kutlamalarının sorulması üzerine, ''Yurttaşların tamamına yakını barışı ister, bunun aksi düşünülemez. Sorun şu; orada acaba gerçekten barışın tesisine yönelik kalıcı, ciddi bir çalışma mı yapılıyor? Doğu ve güneydoğudaki insanların özlemlerini, beklentilerini tatmin edecek adil, kalıcı demokratik yapıyı inşa edecek arayış mı var, yoksa o insanların beklentilerini, Türkiye'nin beklentilerini bir kez daha hayal kırıklığına uğratacak, barış vaadi sunuşu altında, Hitler'e doğru artı başkan girişiminin çalışmaları mı var- Olayı bu boyutuyla görmek gerekiyor. Başbakan'ın demokrasi anlayışındaki sakatlık sebebiyle ve öngörüsüzlük sebebiyle umutlu ve iyimser değilim. Çünkü bunu Anayasa Uzlaşma Komisyonu çalışmalarında görüyoruz'' diye konuştu.

AKİL ADAMLAR KONUSU

''Akil adamlar konusunun'' anımsatılması üzerine Kart, bunun, CHP'nin gündeme getirdiği bir konu olduğunu belirtti. Kart, devletin örgütle doğrudan muhatap olmasının, ileride örgütün meşruiyet kazanması sonucunu doğuracağını ifade ederek, ''Akil adamlar yapılanmasıyla, böyle bir sonuca yol açmamak için görüşmeleri resmi olmayan kesimlerin götürmesi amaçlanıyordu. Ama Başbakan pek çok konuda olduğu gibi burada da kendi akil adamlarını kuracak. Böyle bir yapıdan Türkiye'yi kucaklayan anlayışın çıkmasını bekleyemezsiniz'' dedi.

Bu haber 478 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    5,583 µs