En Sıcak Konular

Bakan Yazıcı'nın gümrükteki büyük hedefi

20 Mart 2013 21:32 tsi
Gümrük ve Ticaret Bakanı Hayati Yazıcı, ''Bütün işlemlerin elektronik ortamda bir noktadan iletildiği, geri dönüşlerinin de aynı noktaya geldiği gümrük hizmetini hedeflemiş bulunuyoruz'' dedi.

Yazıcı, Gaziantep Havalimanı Gümrük Müdürlüğü ve NASCO Ortadoğu Lojistik Merkezi'nin açılış töreninde, bu tür ünitelerin çok çeşitli alanlarda üretim gerçekleştiren Türkiye için önemli olduğunu söyledi.

Türkiye'nin dış ticaret açığını, katma değeri yüksek alanlarda üretim ve yatırım yaparak kapatabileceğini ifade eden Yazıcı, işin bir de lojistik kısmı olduğunu belirtti.

2012'nin Temmuz ayından bu yana faaliyette bulunan ünitenin, özelde Gaziantep'in dış ticaret etkinlikleri açısından, genelde de Türkiye'nin dış ticaret perspektifi açısından son derece önemli olduğunu vurgulayan Yazıcı, ''Katma değeri yüksek ürünler ortaya koyarsınız, kaliteli ürünler üretebilirsiniz ama bunları sevk edeceğiniz, bunların sirkülasyonunu sağlayacak lojistik merkezler ve alanlar önemli'' diye konuştu.

-''Tek pencere'' sistemi-

Yazıcı, gümrüklerle ilgili önemli hedefleri ve projeleri olduğunu vurgulayarak, şöyle devam etti:

''Tek pencere diye bir projemiz var. Gümrükte işlem yapan ticaret erbabı, gümrük işlemlerini bitirmek için değişik kamu kurum ve kuruluşlarıyla irtibatlı olarak çalışmak zorunda. Değişik kamu kurum ve kuruluşları, ithal ve ihraç edilen ürünlerle fonksiyonlar icra ediyor ve dış ticaret erbabı, işlemlerini gerçekleştirmek için özellikle ithalatçılar, bütün bu kamu kuruluşlarını dolaşmak ve işlemlerini tamamlamak için uzun zaman kaybına uğruyorlar. Bunu kaldırmak için 'tek pencere' sistemini, yani bütün işlemlerin elektronik ortamda bir noktadan iletildiği, geri dönüşlerinin de aynı noktaya geldiği gümrük hizmetini hedeflemiş bulunuyoruz. Bu da projelerimiz kapsamında. İnşallah bunu gerçekleştireceğiz.''

Türkiye'nin 2023 yılı hedefi olan 500 milyar dolarlık ihracatın yakalanmasında bu tür lojistik ünitelere ihtiyaç duyulacağını aktaran Yazıcı, açılışı yapılan merkezin hayırlı olmasını diledi.

Bakan Yazıcı ve beraberindekiler, açılış kurdelesini kestikleri Gaziantep Havalimanı Gümrük Müdürlüğü ve NASCO Ortadoğu Lojistik Merkezi hizmet binasını gezdi.

aa

Bu haber 564 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    2,575 µs