En Sıcak Konular

Kukla konuştu

27 Temmuz 2007 09:21 tsi
Kukla konuştu Cumhuriyet gazetesine attığı el bombalarının Ümraniye'de ele geçirilen bombalarla aynı seriden çıkması, Danıştay tetikçisi Alparslan Arslan'ı telaşlandırdı. Soruşturmanın genişletilmesine karşı çıkan Arslan, Muzaffer Tekin ve Veli Küçük'ün olayla ilgis

Çeteyi örtme telaşı

Danıştay'a silahlı saldırı düzenledikten sonra yakalanan Avukat Alparslan Arslan, ilk gün “başörtüsü için yaptım” dedikten sonra susarken, “akıl saglığının yerinde olmadığına” dair rapor alma girişimleri sonuç vermeyince mahkemedee hedef saptırma gayretine girişti. Cumhuriyet gazeteine attığı 3 el bombası ile aynı seriden olduğu kesinleşen Ümraniye'deki bombalarla ilgili olarak tutuklanan kişileri “aklarken”, "Yakalanmasaydım Cumhurbaşkanı Sezer'i de öldürecektim. Ayrıca Fethullah Gülen'e de saygılar" diyerek hedef saptırmaya çalıştı.


SORUŞTURMA GENİŞLESİN TALEBİ

Arslan'ın 4 kez ağırlaştırılmış müebbet hapis cezası istemiyle yargılandığı Ankara 11. Ağır Ceza Mahkemesi'nde dün yapılan duruşmaya katılan, sanıklardan Süleyman Esen'in avukatı Mehmet Ener, Girdap Operasyonu ile tutuklanan en büyük ulusalcı örgütlerden Vatansever Kuvvetler Güçbirliği Hareketi Derneği'nin Başkanı Taner Ünal'ın, “Danıştay saldırısını Muzaffer Tekin ve arkadaşları tertipledi” şeklinde ifade verdiğini hatırlatarak soruşturmanın bu yönde genişletilmesini istedi.

ARSLAN KARŞI ÇIKTI

Ancak Arslan, avukatın bu talebine ayağa kalkarak itiraz etti ve kendisiyle bağlantılı olduğu öne sürülen tüm isimleri tek tek sayarak “ilgileri yok” deren, onların yerine yeni bir isim koyarak hedef saptırmaya çalıştı. Arslan, ezberlemiş bir ifadeyle şunları söyledi: “Davanın Vatansever Kuvvetler Güçbirliği'ne yönelik Girdap operasyonuyla, vatanseverler, ulusalcılar ve derin devletle herhangi bir alakası yoktur. Saldırının amacı, Allah'ın dinine, peygamberine, Müslümanlara yapılan alçakça hareketlere ceza vermektir. Yakalanmasaydım, Aydın Doğan medya grubuna, Koç Grubu'na, Şener Eruygur'a ve bazı bankalara saldıracaktım. Cumhurbaşkanı Ahmet Necdet Sezer'i öldürecektim. Bunlar hadlerini aşıyorlar. Onlara 'akıllı olsunlar' demiyorum, ama rahat da olmasınlar. Bu arada, Fethullah Gülen'e saygı ve sevgilerimi bildiriyorum. Onu kırdım ve üzdüysem özür diliyorum. Bu olayın Ayhan Parlak ile Veli Küçük ile Muzaffer Tekin ile alakası yoktur."

BABASI: SEZER'İ YENİ DUYDUM

Hakim Ümraniye'de ele geçen bombalarla ilgili soruşturma evraklarının beklenmesine karar vererek duruşmayı 23 Ağustos'a erteledi. Arslan'ın avukatı Ahmet Doğan, “Geçen hafta görüştüğümde bana bunlardan sözetmedi. Cezaevi psikolojisi içinde bunları düşünmüştür” dedi. Arslan'ın babası İdris Arslan da, “Bu yönde konuşacağını biliyordum ama Sezer ile ilgili bir açıklama yapacağını bilmiyordum" diye konuştu. İdris Arslan'ın, “Bu vatanı biz Hıristiyanlardan aldık. Mustafa Kemal biziz” sözleri dikkat çekti.

AĞCA'YA BENZETİYOR

Alparslan Arslan, ilk yakalandığında Ankara Terörle Mücadele Şubesi'ndeki sorgusunda ise kendini Milliyet Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Abdi İpekçi'yi öldüren Mehmet Ali Ağca'ya benzetmişti. Arslan sorgusunda verdiği ilk ifadesinde yakalandığında “devletin arkasında olduğunu ve kısa süre içinde çıkacağını” iddia etmişti.


Sanki bir kuklayım

Ek ifade vererek kendisini azmettirmekle suçladığı ve bu nedenle bir süre cezaevinde kalmasına neden olduğu 82 yaşındaki imam Salih Kunter'e tutuklu bulunduğu F Tipi Cezaevi'nden Temmuz ayı başında bir mektup gönderen Alparslan Arslan kendini bir kukla gibi hissettiğini yazmıştı: "Yaşananları halen anlamlandırmaya çalışıyorum. Kendimi bugünlerde dalından kopmuş yaprak gibi hissediyorum. Bazen aşırı huzur, mutluluk ve neşe oluşuyor. Bazen korku, karamsarlık ve ardından bunalım. Çoğu zaman kim olduğumu karıştırıyorum. Sanki kuklayım ve yokum. Cehalet diz boyu da değil cehalete de diğer pislikler gibi batmışım." Kunter, Alparslan Arslan'ın itiraflarının dikkate alınması gerektiğini dile getirmişti.

Yeni Şafak



Bu haber 305 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,207 µs