iyibilgi Ankara " /> iyibilgi Ankara "/>

En Sıcak Konular

Ters tetik...

20 Mart 2013 09:11 tsi
Ters tetik...

‘Kandil’in nereye taşınacağı konusu net değil ama iki adresten bahsediliyor.. Bunlardan biri Ankara’da baş ağrısı yapabilir… iyibilgi Ankara

Süreç ilerliyor. En yakın basamak Nevruz. Burada Öcalan’ın bir mesajının okunacağı ve bir aşamayı sağlayacağı bekleniyor. Nitekim dün TBMM Grubu’nda yaptığı konuşmanın ardından ve yurt dışına çıkmadan evvel MİT Müsteşarı Fidan ve Adalet Bakanı Ergin’le bir araya gelen Başbakan’ın bu mektup üzerinde konuştukları söyleniyor.

Bir başka aşama Türkiye’deki terörist grupların sınır dışını çıkması, bir diğeri Kuzey Irak’taki bazı kampların tasfiyesi ve Kandil’in boşalması. İşte bu noktada tartışılan bir mesele de Kandil’deki grubun nereye gideceği.

“Nereye giderlerse gitsinler” ilk akla gelen yanıt ama faydalı olmadığı açık. İşte bu noktada ortaya iki adres çıkıyor. Daha doğrusu örgütün yönetici kadrosu için bir adres, aşağı kadrolar için bir başka adres.

Yönetici kadrolar için zikredilen ülke Norveç. Norveç’in Oslo’su veya bir başka deyişle her şeyin başladığı, ilk sızıntının kaynağı olan bölge.

Alt kadroların taşınacağı yer ise Suriye’nin Kuzeyi olacak iddiası gündemde. İşte burası başından beri Ankara’yı rahatsız eden bir coğrafya. Aslında coğrafyanın bir hatası yok ama İran, Kuzey Irak ve Kuzey Suriye çizgisi çekildiğinde tatsız bir harita ortaya çıkıyor ve bu da bilinmedik bir kaygı değil.

Bu yüzden Türkiye “şimdiden” ağırlığı buraya koymaya çalışıyor ve koyuyor da! Rakka bölgesinde Türkiye’nin etkin olduğu söyleniyor. Ancak Suriye meselesi çözüldüğünde de ülkenin kuzeyinin huzur kaçırmaması gerekiyor.

İster Kandil’den buraya göç olsun ister olmasın.

www.iyibilgi.com



Bu haber 2,380 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    2,746 µs