En Sıcak Konular

''İllegal örgütler çözüm iradesine saldırıyor''

20 Mart 2013 08:18 tsi
''İllegal örgütler çözüm iradesine saldırıyor'' İçişleri Bakanı Muammer Güler ve AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Hüseyin Çelik eş zamanlı saldırılara ilişkin açıklama yaptı.

İçişleri Bakanı Muammer Güler ile AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Hüseyin Çelik AK Parti Genel Merkezi'nde, basın toplantısı düzenledi.

Saldırıları şiddetle kınadıklarını bildiren Çelik, ''Herkes şunu çok iyi bilmelidir, bu atılan bombalar, bu atılan lav silahları, bugün milli iradeyi temsil eden, ülkenin yönetimini 10 yıldan fazladır üstlenen AK Parti'yi, AK Parti Hükümeti'ni kesinlikle, demokrasi yolunda, hukuk yolunda, millete hizmet yolunda gitmekten, bu yolda ilerlemekten geri durduramayacaktır, caydıramayacaktır. Aynı kararlılıkla yolumuza devam edeceğiz'' ifadelerini kullandı.

Saldırının doğrudan AK Parti'ye değil, demokrasiye yapılmış bir saldırı olduğunu kaydeden Çelik, şöyle devam etti:
 
''Adalet Bakanlığı'nın hassaten tercih edilmiş olması hukuka yapılmış bir saldırı olduğunu göstermektedir. Bu aslında çözüm iradesine yapılan bir saldırıdır. Türkiye ne zaman kronik problemlerinden kurtulmaya çalışsa Türkiye ne zaman kangren olmuş bir meselesini çözme iradesi ortaya koysa ya devlet içerisinde bazı çeteler ortaya çıkıyor veyahut karanlık güçlerin, şer odaklarının taşeronluğunu yapan illegal örgütler devreye giriyor. Onlar Türkiye'nin huzurunu istikrarını bozmaya çalışıyorlar. Bu son hadise şunu göstermiştir; geçmişte Ergenekoncuların, Ergenekoncu zihniyetin Türkiye'de yaptıklarını, çözüm iradesini baltalamaya yönelik yaptıklarını şu anda başka illegal örgütler üstlenmiş gibi görünmektedir. Bunların kim olduğu, kimler olduğu, kimlerle bağlantılı olduğu elbette ortaya konacaktır. Bundan hiç kimsenin şüphesi olmasın. Ben tabii tüm camiamıza, genel merkezimize yapılmış olan bu saldırıdan dolayı, geçmiş olsun dileklerimizi ifade ediyorum. Adalet Bakanlığı'na yapılmış saldırıdan dolayı, hem Adalet Bakanımıza, bakanlığa, hükümetimize, milletimize geçmiş olsun dileklerimi ifade ediyorum.''

''Teröre asla boyun eğilmeyecektir''
 
Çelik, teröre kesinlikle prim verilmeyeceğine dikkati çekerek, ''Teröre asla boyun eğilmeyecektir. Birilerini korkutmaya çalışıyorlarsa kendi kendileri aslında bu kendi korkularının dışa vurumudur. Kendi acziyetleridir, kendi zavallılıklarıdır. Hükümetimiz memlekette her olup biten meseleyle ilgili her zaman olduğu gibi bugün de iradesini ortaya koymuştur, teyakkuzdadır. Bundan sonra da bu tür gürültülere pabuç bırakılmayacaktır'' dedi.
 
''Korkaklar tarih yazamazlar''
 
Çelik, ''Sayın Başbakanımızın her zaman söylediği gibi 'Korkaklar tarih yazamazlar' biz korkmadık, korkmuyoruz ve korkmayacağız. Hele hele böyle çapulculara biz meydanı bırakacak, bu çapulculara fırsat verecek bir irade değiliz, bir hükümet değiliz, bir siyasi parti değiliz. İşin özü bundan ibarettir'' dedi.

Buradan başka bir ders çıkarılması gerektiğini ifade eden Çelik, ''Bugün Sayın Kılıçdaroğlu'nun söyledikleri, CHP liderinin söylediklerini hepimiz duyduk. Bugün sayın Bahçeli'nin söyledikleri hepinizin malumudur. Böyle bir zamanda bizim milli bir duruş sergilememiz gerekiyor. Türkiye terörden kurtulmaya çalışırken, Türkiye yaralarını sarmaya çalışırken, Türkiye evlatlarının ölmemesi, kaynaklarının heba olmaması, annelerinin ağlamaması için ortaya bir irade koyarken bu kışkırtıcı üslup, bu tahrik edici dil kesinlikle çözüme kesinlikle katkı sağlamaz. Çözümü baltalamaya yöneliktir. Onların da bu sorumluluk duygusuyla hareket etmesi gerekiyor'' diye konuştu.

Saldırılarda can kaybı yaşanmamasının en büyük teselli olduğunu vurgulayan Çelik, ''Gerek Adalet Bakanlığı'na atılan 2 bomba, gerek genel merkezimize atılan lav silahı çok ufak maddi hasarlara yol açmıştır. Ama milletimiz üzdüğü, belki bir parça tedirgin ettiği için bu saatte halkımızı bilgilendirmek gibi bir ihtiyaç olmuştur'' dedi.
 
İçişleri Bakanı Güler: Terörle mücadele aynı kararlılıkla devam edecek

İçişleri Bakanı Muammer Güler de AK Parti Genel Merkezi'nin 7. katında bulunan toplantı salonunun dış cephesine, saat 20.45 sıralarında, lav silahıyla atılan bir patlayıcının isabet ettiğini ve bu kattaki bazı camların kırılmasına neden olduğunu söyledi.

Öte yandan saat 21.00 sıralarında Adalet Bakanlığı'nın arka kısmındaki otoparka iki el bombası atıldığı bilgisini veren Güler, olayda bir vatandaşın ayağından hafif şekilde yaralandığını ve tedavisinin sonucunda taburcu edildiğini kaydetti.

Güler, şöyle devam etti:
 
''Söz konusu patlamalarla ilgili olarak, olayın vukuundan itibaren güvenlik birimlerimiz çok yönlü bir araştırmayı sürdürmektedirler. Elde edilen teknik takipler, fiziki takipler, şu anda 200 metre ötedeki bir parkın gerisinde bulunan ağaçlıklı bölümün içerisinde atılan silahın ateşleme bölümleri, bir çanta ve bazı malzemeler bulunmuştur. Olayın takibini güvenlik birimlerimiz sürdürmektedir. Fail veya failleri en kısa zamanda yakalayacağımızı ifade edebilirim. Tabii ki bir terör eylemi olarak da terörün hangi türü olursa olsun güvenlik güçleri, Türkiye'nin neresinde olursa olsun operasyonlarını sürdüreceklerdir. Bu konudaki kararlılığımızı da bu vesileyle ifade etmek istiyorum.''

aa

Bu haber 575 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,510 µs