En Sıcak Konular

2B yürürlüğe girdi

19 Mart 2013 15:49 tsi
Kamuoyunda 2-B olarak bilinen arazilerin satışına ilişkin yeni düzenleme içeren kanun yürürlüğe girdi.

Buna göre, tamamen tarımsal amaçlı kullanılan 2-B arazileri için satış bedeli, rayiç bedelin yüzde 50'si üzerinden hesaplanacak.

Farklı amaça faizli önlem

Bu şekilde satılan taşınmazların sonradan farklı amaçla kullanılması halinde ise taşınmazın satış tarihi itibarıyla rayiç bedelinin yüzde 70'i üzerinden hesaplanacak bedel esas alınarak aradaki fark, kanuni faiziyle birlikte ecrimisilin tarh, tahakkuk ve tahsiline ilişkin hükümler uyarınca kayıt malikinden tahsil edilecek.

1 milyarlık satış yaptı

Emlak Konut GYO, 2012 yılında 1 milyar liralık net satış yaparken, 523 milyon liralık da net kara ulaştı. Emlak Konut Genel Müdürü Murat Kurum, Afet Riski Altındaki Alanların Dönüştürülmesi Hakkında Kanun kapsamında, İstanbul ili sınırları içerisinde olası afet riskini ortadan kaldırmak amacıyla ruhsatsız, iskansız ve afet riski altındaki yapıların tasfiye edilerek, çağdaş çizgiyle uyumlu, sağlıklı ve güvenli yaşam alanları oluşturmak amacıyla T.C. Çevre ve Şehircilik Bakanlığı, Ulaştırma Denizcilik ve Haberleşme Bakanlığı, Toplu Konut İdaresi Başkanlığı ve Şirketimiz arasında bir İşbirliği Protokolü imza altına alınmıştır. Bu imza, Emlak Konut'un mevcut potansiyelini büyük ölçüde arttırarak, kısa ve uzun vadede önemli projeleri gerçekleştirmesini sağlayacaktır“ diye konuştu.

3 milyar dolarlık görüşme

Dünyanın en önemli gayrimenkul etkinliklerinden olan ve Cannes'da düzenlenen MIPIM Fuarı'nda bu yıl Türkiye'nin tanıtımı zirveye çıktı. 28 Türk firması fuarda yeni ürünlerini tanıttı. Yabancı yatırımcılardan yoğun ilgi gören Türk projeleri yabancılardan blok teklif aldı. Her şirket en az 100'er milyon dolarlık anlaşmalar için fuarda yabancı yatırımcılarla masaya oturdu. İnşaat firmalarının temsilcileri görüşmelerin sıkı takip edilmesi ve imza noktasına getirilmesi durumunda gayrimenkul sektörüne 2013 yılında yabancı yatırımcılardan 3 milyar dolar griş olabileceğine dikkat çekti.

Birinciler belli oldu

Öte yandan MIPIM'de ödüllerde sahiplerini buldu. Bu yıl Mipim ödüllerine 46 ülkeden 175 proje başvurdu. Yarışmada İstanbul boğazının yeniden yorumlandığı ve Türkiye'nin ilk temalı konut projesi olan Bosphorus City, fuarın 'En İyi Türk Projesi', Marmara Park 'En İyi Alışveriş Merkezi' kategorisinde ödül alırken, Akasya Acıbadem projesi online olarak gerçekleştirilen halk oylamasıyla birinci seçildi.

Bayraktar'a özel ödül

Çevre ve Şehircilik Bakanı Erdoğan Bayraktar, MIPIM organizasyonu tarafından, arsa satışı karşılığı gelir paylaşımı modeli ile kaynak yaratarak, alt gelir grubuna yönelik 500 bin adet sosyal konut üretimini gerçekleştirmesi nedeniyle özel ödüle layık görüldü.

Konut fiyatları yükseldi

Yeni Konut Fiyat Endeksi'nin Şubat 2013 raporu açıklandı. Buna göre; yeni konut fiyatları geçtiğimiz ay, bir önceki aya göre yüzde 0,23; geçen yılın aynı dönemine göre yüzde 8,84 ve endeksin başlangıç dönemi olan 2010 yılı Ocak ayına göre yüzde 28,00 oranında artış kaydetti.

4+1'e ilgi artıyor

Bir önceki aya göre, 1+1 daire tipi yüzde 0,16 oranında azalırken 2+1 daire tipinde yüzde 0,08, 3+1 daire tipinde yüzde 0,24 ve 4+1 daire tipinde ise yüzde 1,38 oranında artış yaşandı.

EMİNE AÇAR - BUGÜN GAZETESİ

Bu haber 600 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    2,892 µs