En Sıcak Konular

Baydemir, Başbakan'a tazminat ödeyecek

19 Mart 2013 13:22 tsi
Diyarbakır Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Baydemir, 10 Haziran 2012'de Van'da yaptığı basın açıklamasında Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın kişilik haklarına saldırıda bulunduğu gerekçesiyle 6 bin lira manevi tazminat ödemeye mahkum edildi.

Ankara 7. Asliye Hukuk Mahkemesi'ndeki duruşmaya, Başbakan Erdoğan'ın avukatları Ali Özkaya ve Muammer Cemaloğlu ile Baydemir'in avukatı Yusuf Alataş katıldı.

Avukat Alataş, davanın tarafları dolayısıyla sıradan bir dava olmadığını belirterek, tarafların bulundukları makamlar göz önüne alındığında, dava konusu sözlerde hakaret kastı bulunmadığını savundu.

Ankara 9. Asliye Hukuk Mahkemesi'nin bir kararıyla Fransız mahkemelerinde verilen bazı kararları örnek gösteren Alataş, suçlama konusu sözlerin ağır eleştiri niteliğinde olduğunu öne sürerek, davanın reddini istedi.

Başbakan Erdoğan'ın avukatları ise Avrupa İnsan Hakları Sözleşmesi gereğince de müvekkillerinin kişilik haklarının ihlal edildiğini kaydederek, davalının, konuşmasında sarf ettiği bazı sözleri kullanmadan da ağır eleştiride bulunabileceğini belirtti. Avukatlar ancak Baydemir'in bu yolu kullanmamayı tercih etmesinin tazminatı gerektirdiğini ifade etti.

Hakim İsmail Demirtaş, tarafların son beyanlarını da dinledikten sonra davanın kısmen kabulüne karar vererek, Baydemir'in, Erdoğan'a 6 bin lira manevi tazminat ödemesine hükmettiğini açıkladı.

Demirtaş, AK Parti tüzel kişiliğine hakaret edildiği gerekçesiyle açılan davayı ise reddettiğini bildirdi.

Dava dilekçesinde Baydemir'in, 10 Haziran 2012'de Van'da yaptığı basın açıklamasında Başbakan Erdoğan ile AK Parti tüzel kişiliğine hakarette bulunduğu iddiasıyla toplam 50 bin lira manevi tazminat talep edilmişti.

AA



Bu haber 516 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    2,910 µs