En Sıcak Konular

Hırvatistan'dan Türkiye'ye sıcak mesajlar

19 Mart 2013 13:07 tsi
Hırvatistan'dan Türkiye'ye sıcak mesajlar
TBMM Başkanı Cemil Çiçek, çeşitli ziyaret ve temaslarda bulunmak üzere geldiği Hırvatistan'ın başkenti Zagreb'de, ziyaretinin ikinci gününde, Hırvatistan Meclis Başkanı Yosip Leko ile bir araya geldi.

TBMM Başkanı Cemil Çiçek, Türkiye olarak Hırvatistan'la ilişkilerin hem iki ülkenin yararına, hem de bölgede barış ve istikrarın sağlanmasında önemli bir etkisi olduğuna inandıklarını söyledi.

Çiçek, çeşitli ziyaret ve temaslarda bulunmak üzere geldiği Hırvatistan'ın başkenti Zagreb'de, ziyaretinin ikinci gününde, Hırvatistan Meclis Başkanı Yosip Leko ile bir araya geldi. Hırvatistan meclis binasında gerçekleşen görüşmenin ardından Çiçek ve Leko ortak basın toplantısı düzenledi.

Basın toplantısında konuşan TBMM Başkanı Çiçek, Türkiye ve Hırvatistan'ın dost ve müttefik iki ülke olduğunu söyledi. İki ülke ilişkilerinin her geçen gün geliştiğini ifade eden Çiçek, bu ilişkilerin gelişmesini parlamento olarak da desteklediklerini belirtti.

Çiçek, "Türkiye olarak inanıyoruz ki, Hırvatistan'la olan ilişkilerimiz hem iki ülkenin yararınadır, hem de bölgede barış ve istikrarın sağlanmasında önemli bir etkisi olacaktır" diye konuştu.

Hırvatistan'daki tüm olumlu gelişmelere destek verdiklerini vurgulayan Çiçek, "2009'dan beri birlikte NATO üyesiyiz. 1 Temmuz'da siz AB üyesi olacaksınız. Bunlar önemli gelişmeler" ifadelerini kullandı.

İki ülkenin siyasi ilişkilerine paralel olarak ticari ve ekonomik ilişkilerinin de yoğunlaştırılması gerektiğini belirten Çiçek, parlamentolar olarak bu süreci desteklemeleri gerektiğini kaydetti.

Hırvatistan'a düzenlediği ziyaretin önemli ve anlamlı bir ziyaret olduğunu dile getiren Çiçek, Hırvatistanlı mevkidaşını Türkiye'nin AB süreciyle ilgili beklentilerine ilişkin bilgilendirdiğini ve bu konuda kendilerinden destek istediğini aktardı.

Hırvatistan Meclis Başkanı Leko

Hırvatistan Meclis Başkanı Yosip Leko da iki ülke arasındaki iyi ve dostane ilişkilere işaret ederek, "Çok iyi siyasi ilişkilerimizin olduğunu ifade etmek ve bu süreci devam ettireceğimizi söylemek istiyorum" dedi.

Parlamentolar arası işbirliğinin önemini vurgulayan Leko, aynı zamanda ekonomik ve ticari konularda da imkan ve olanakların gelişmesi, kullanılmasının önemini vurguladı.

Görüşmede, iki ülkenin AB süreçlerinin de ele alındığını ifade eden Leko, Türkiye'nin AB'ye üye olma sürecini desteklediklerini belirtti.

Başbakan Milanoviç ile görüşme

TBMM Başkanı Cemil Çiçek, Hırvatistan Meclisi'ne yaptığı ziyaretin ardından Sveti Marko Meydanı'nda bulunan Hırvatistan Başbakanlığı binasına geçti. Çiçek ve beraberindeki heyet burada, Hırvatistan Başbakanı Zoran Milanoviç'le görüştü.

Başında görüntü alınmasına izin verilen görüşme, daha sonra basına kapalı olarak yapıldı.

aa

Bu haber 665 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,402 µs