En Sıcak Konular

'Obama'nın ziyaretinde Türkiye konuşulacak'

18 Mart 2013 16:12 tsi
'Obama'nın ziyaretinde Türkiye konuşulacak' Görevi bugün sona eren eski hükümetin Dışişleri Bakan Yardımcısı Danny Ayalon, ABD Başkanı Barack Obama'nın ziyareti sırasında Türkiye'nin de konuşulacağını söyledi.

Anadolu Ajansı muhabirine Obama'nın ziyaretini değerlendiren Danny Ayalon, ''Kuşkusuz Obama'nın İsrail'i ziyaretinde Türkiye de konuşulacak. Amerika için Türkiye ve İsrail kuşkusuz çok önemli iki ortaktır. Bu sorunun çözülmesi herkes için iyi olacaktır. Pragmatik olan da budur. İsrail, Amerika'nın Pakistan'ı vurması ve 24 askerini kaybetmesi nedeniyle Pakistan'dan özür şekli bizim için doğru bir örnek. İsrail Türkiye'den Amerika'nın Pakistan'dan özür dilediği şekilde bir özre hazır. Bunun herkes için doğru olduğunu düşünüyorum. Ancak Sayın Erdoğan ve Davutoğlu İsrail'i köşeye sıkıştırmayı denemeye kalkmamalılar. Bizi aşağılamamalılar. Viyana'da Başbakan Erdoğan'ın siyonizm hakkında söyledikleri kabul edilir şeyler değildir. Biz Türkiye'nin hassasiyetlerini anlamalıyız ama Türkiye de bizi anlamalı. Olayda hayatını kaybedenlerin aileleri için tazminat ödenmeye zaten niyetli bu konuda sıkıntı yok" dedi.

 Ayalon, Obama'nın İsrail'i ziyaretinde Obama'nın ajandasında başka neler olduğuna ilişkin soruyu ise ''Çok derinlemesine konular ele alınacak. İsrail-Amerika işbirliği son geçtiğimiz 4 yılda Başkan Obama ile eşi benzeri görülmemiş istihbarat, savunma ve stratejik alanda işbirliği yaşadı. Bölgesel konular, her şey çok ayrıntılı ele alınacak. Türkiye de bu ziyarette konuşulacak konulardan elbette biri'' şeklinde yanıtladı.

 ''Liberman neden sizi milletvekilliğine tekrar aday göstermedi'' sorusuna Ayalon, ''Bunun cevabını kimse bilmiyor'' karşılığını verdi.

 Danny Ayalon, daha önce Türkiye ile yaşanan İsrail'in Türkiye'den özür dilemesiyle sonuçlanan "alçak koltuk krizine" de yol açmıştı.

 (AA)

Bu haber 837 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    2,921 µs