En Sıcak Konular

Başbuğ ve 10 kişiye ağırlaştırılmış müebbet

18 Mart 2013 14:58 tsi
Başbuğ ve 10 kişiye ağırlaştırılmış müebbet Ergenekon Davası'nda sona gelindi.... Ergenekon davasına giren Cumhuriyet Savcısı Mehmet Ali Pekgüzel mütlaasını açıkladı.

''Ergenekon'' davasına giren Cumhuriyet Savcısı Mehmet Ali Pekgüzel, 67'si tutuklu 275 sanıkla ilgili esas hakkındaki mütalaayı tamamladıklarını belirterek, mahkemeye sundu.

Eski Genelkurmay Başkanı emekli Orgeneral İlker Başbuğ, CHP milletvekilleri Mustafa Balbay ve Mehmet Haberal ile emekli Tuğgeneral Veli Küçük'ün de aralarında bulunduğu 67'si tutuklu 275 sanıklı ''Ergenekon'' davasının 281. duruşmasında, Cumhuriyet Savcısı Mehmet Ali Pekgüzel, davayla ilgili, esas hakkındaki mütalaayı tamamladıklarını bildirdi.

TERÖR ÖRGÜTÜNÜN VARLIĞININ SABİT OLDUĞU ANLAŞILDI

İstanbul 13. Ağır Ceza Mahkemesince, Silivri Ceza İnfaz Kurumları Yerleşkesi'nde oluşturulan salonda görülen duruşmada Pekgüzel, mahkemeye sunduğu mütalaasında, ''Ergenekon terör örgütünün varlığının sabit olduğu anlaşılmıştır'' ifadesine yer verdi.

İLKER BAŞBUĞ, HASAN IĞSIZ, NUSRET TAŞDELER'E MÜEBBET HAPİS İSTEMİ


 ''Ergenekon'' davasında eski Genelkurmay Başkanı emekli Orgeneral İlker Başbuğ, emekli Orgeneral Hasan Iğsız, Orgeneral Nusret Taşdeler'in de aralarında bulunduğu 10 sanığın TCK'nın 312/1'inci maddesi uyarınca ağırlaştırılmış müebbet hapisle cezalandırılmasını istedi.

İstanbul 13. Ağır Ceza Mahkemesi'ndeki duruşmada esas hakkındaki mütalaasını okuyan Pekgüzel, İlker Başbuğ, emekli Orgeneral Hasan Iğsız, Orgeneral Nusret Taşdeler'in de aralarında bulunduğu 10 sanığın TCK'nın 312/1'inci maddesi uyarınca ''Cebir ve şiddet kullanarak Türkiye Cumhuriyeti hükümetini ortadan kaldırmaya veya görevlerini yapmasını kısmen veya tamamen engellemeye teşebbüs etmek'' suçundan ağırlaştırılmış müebbet hapisle cezalandırılmalarını istedi.

Bu sanıkların Terörle Mücadele Kanunu'nun 5'inci maddesi uyarınca da cezalandırılmasını talep eden Pekgüzel, Yargıtay içtihatlarına göre bu sanıkların terör örgütü yöneticiliğinden cezalandırılmasına yer olmadığını kaydetti.

7,5 YILDAN 15'ER YILA KADAR HAPİS İSTENEN İSİMLER

İstanbul 13. Ağır Ceza Mahkemesindeki duruşmada esas hakkındaki mütalaasını okuyan savcı Pekgüzel, aralarında Sedat Peker, Semih Tufan Gülaltay, Mehmet Bora Perinçek, Ali Yasak, Emin Şirin, Güler Kömürcü Öztürk ve Tanju Güvendiren'in de bulunduğu 96 sanığın TCK'nın 314/2'inci maddesi uyarınca ''Ergenekon  terör örgütüne üye olmak'' suçundan ceza verilmesini talep etti.

Buna göre sanıkların 7.5 yıldan 15'er yıla kadar hapisle cezalandırılmaları öngörülüyor.

ALPARSLAN ARSLAN'A 6 KEZ MÜEBBET

Savcı Mehmet Ali Pekgüzel, Danıştay saldırısı faili Alparslan Arslan hakkında 2 kez ağırlaştırılmış müebbet ve 4 kez müebbet hapis istedi. Pekgüzel, Arslan'ın suçlandığı diğer konulara ilişkin çeşitli hapis cezalarına çarptırılmasını da talep etti.

HURŞİT TOLON VE TUNCAY ÖZKAN'A MÜEBBET İSTEMİ

Cumhuriyet Savcısı Mehmet Ali Pekgüzel, ''Ergenekon'' davasına ilişkin mütalaasında, emekli Orgeneral Hurşit Tolon ve gazeteci Tuncay Özkan için ağırlaştırılmış müebbet hapis cezası istedi.

İstanbul 13. Ağır Ceza Mahkemesi'ndeki 67'si tutuklu 275 sanıklı ''Ergenekon'' davasının 281. duruşmasında Cumhuriyet Savcısı Mehmet Ali Pekgüzel, esas hakkındaki mütalaasını okumayı sürdürüyor.

Mütalaada, tutuklu yargılanan emekli Orgeneral Hurşit Tolon ve gazeteci Tuncay Özkan'ın, TCK'nın 312/1 maddesi gereğince, ağırlaştırılmış müebbet hapis cezasına çarptırılmasını istedi.

BEDRETTİN DALAN VE TURAN ÇÖMEZ'İN DOSYASININ AYRILMASI İSTENDİ

Bedrettin Dalan ve Turan Çömez'in de aralarında bulunduğu 5 firari sanığın dosyasının ayrılması istendi.

DOĞU PERİNÇEK'E MÜEBBET İSTEMİ

 ''Ergenekon'' davasında yargılanan İşçi Partisi (İP) Genel Başkanı Doğu Perinçek'in , ağırlaştırılmış müebbet hapisle cezalandırılması istendi.

İstanbul 13. Ağır Ceza Mahkemesi'ndeki duruşmada esas hakkındaki mütalaasını okuyan savcı Pekgüzel, Perinçek'in Yargıtay içtihatlarına göre örgüt yöneticiliğinden cezalandırılmasına gerek görmedi.

Pekgüzel, sanığa TCK'nın 312/1'inci maddesi uyarınca ''Cebir ve şiddet kullanarak Türkiye Cumhuriyeti hükümetini ortadan kaldırmaya veya görevlerini yapmasını kısmen veya tamamen engellemeye teşebbüs etmek'' suçundan ağırlaştırılmış müebbet hapis cezası verilmesini istedi.

BERAATİ İSTENEN İSİMLER

Savcı, Ümraniye'de bombaların bulunduğu evde oturan Ali Yiğit'in beraatini istedi. Savcı, Danıştay saldırısıyla ilgili Süleyman Esen ve Salih Kunter'in beraatini istedi.

(AA)


Ergenekon davasından tutuklu olarak yargılanan Mehmet Haberal'ın da İlker Başbuğ ve Hurşit Tolon gibi darbeye teşebbüsten ağırlaştırılmış ömür boyu hapsi istendi.

Mehmet Haberal, Ergenekon davasından utuklandıktan sonra CHP'den seçime girmiş milletvekili seçilmişti. Haberal'ın milletvekili seçilmesi de onun tahliye edilmesini sağlamamıştı.

Haberal, Ergenekon davasının en çok konuşulan sanıklarından biri olmuştu. Gözaltına alındığı günden itibaran yaklaşık iki yıl boyunca cezaevine gönderilemeyen Haberal bu süre zarfında hastane hastane dolaşmıştı. Haberal hakkında rapor düzenleyen doktorlar hakkında da soruşturmalar açılmıştı. 



Bu haber 801 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    4,039 µs