En Sıcak Konular

CHP'den AKP'ye 'transfer' tepkisi

18 Mart 2013 14:53 tsi
CHP'den, partiden istifa ettikten sonra AKP'ye geçme kararı alan Salih Fırat'a sert tepki geldi.

CHP Aydın Milletvekili Metin Lütfi Baydar, Meclis’te bir basın toplantısı düzenleyerek Menderes taşkınlarına dikkat çekti.

CHP’den istifa ettikten sonra AKP’ye geçme kararı alan ve yarınki grup toplantısında Erdoğan’ın rozet takacağı Salih Fırat’a da sert tepki gösteren Baydar "Arkadaşımızın böyle bir karar vermesinden hicap duydum, üzüldüm" dedi.

Baydar, gazetecilerin konuyla ilgili bir sorusu üzerine, "Siyasi etik çok önemlidir. İnsanların siyasi çizgisinde kırıklıklar olmaması gerekir. Siyasi çizgisinde kırıklık olanların yok olup gittiğini görmektesiniz. Arkadaşımızın böyle bir karar vermesinden hicap duyduğumu, üzüldüğümü ifade ediyorum. Siyasi etik konusunda karar verecek olan kişi kendisidir" diye konuştu.

CHP'li Birgül Ayman Güler, Meclis'te ana dilde savunma konusu görüşülürken söylediği "Kürt milliyetçiliğini bana "ilericilik" ve "bağımsızcılık" diye yutturamazsınız. Türk ulusuyla Kürt milliyetini eşit, eş değerde gördüremezsiniz" sözleri gündemi değiştirmiş, Güler'in bu açıklamalarına tepki gösteren CHP Adıyaman Milletvekili Salih Fırat da partisinden istifa etmişti.

Salih Fırat ise dün yaptığı açıklamada CHP'den istifa ettikten sonra hem AK Parti'den hem de BDP'den davet aldığını belirterek, şunları kaydetti:

''İkisini de değerlendirdim. Memlekette hem yakınlarıma hem seçmenlerime danıştım. AK Parti'ye geçeceğimin uygun olacağını söylediler. AK Parti'ye geçişimde, çözüm süreci ve Başbakan Erdoğan'ın tutumu etkili oldu. Yıllarca süren bir çatışma ortamı vardı. AK Parti, bu sorunun çözülmesi için 2009'dan başlayan ve ocak ayında yoğunlaşan bir süreci yürütüyor. Başbakan Erdoğan'ın çözüm için gösterdiği çaba ve ardından İmralı görüşmeleri sonucu çözüme yaklaştığımızı hissettik. Bu süreçte hükümete destek olmak gerekir. Benim kararımda da bunlar etkili oldu. Kişisel bir beklentim yok. Ülke politikası adana böyle bir karar verdim. Hayırlı olsun.''

Salih Fırat, yarın yapılacak TBMM grup toplantısında AKP’ye katılacak. (Radikal) 

Bu haber 631 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    2,785 µs