En Sıcak Konular

Antalya'dan Baykal'a istifa çağrısı

26 Temmuz 2007 16:14 tsi
CHP Antalya eski il başkanları Ümit Uysal ve Ertuğrul Ünal'ın önderliğini yaptığı ‘Sol Değişim Hareketi', Genel Başkan Deniz Baykal'a memleketinden istifa çağrısında bulundu.

Seçim sonucunun ardından CHP içerisindeki muhaliflerden Deniz Baykal'a istifa baskısı artıyor. Başını Şişli Belediye Başkanı Mustafa Sarıgül'ün çektiği muhalifler Ankara'da toplanarak Deniz Baykal'ı istifaya çağırırken, aynı tepki Antalya İl Teşkilatı'ndaki muhaliflerden de geldi.

‘Sol Değişim Hareketi' adı verilen ve liderliğini eski il başkanları Ümit Uysal ve Ertuğrul Ünal'ın üstlendiği, CHP Gençlik Kolları eski Genel Başkan Yardımcısı Devrim Kök, CHP Antalya eski İl Sekreteri Şerafettin Şahin ve CHP Antalya eski Muratpaşa Belde Başkanı Adnan Yıldız'ın da içinde bulunduğu grup, memleketinden Deniz Baykal'a istifa çağrısı yaptı. Antalya Gazeteciler Cemiyeti'nde düzenledikleri basın toplantısında başta Baykal olmak üzere genel merkezdeki yöneticileri istifiya davet eden Uysal, “Bu mücadele Mustafa Kemal'in ocağını kapattırmama mücadelesidir” dedi.

Uysal, “İçinde bulunduğumuz şartlar parti camiası olarak en sade üyeden genel başkana kadar herkesin düşünmesini ve mevcut durumu gözden geçirmesini zorunlu kılmaktadır. Bir kısım resmi yetkililerimizin ifade ettiği ciddiyetten uzak başarı hikayelerini bir kenara bırakırsak, hemen herkes toplumumuzun taleplerine uygun bir yeniden yapılanmaya gitmemiz gerektiği konusunda hem fikirdir” diye konuştu.
Ankara'da açıklama yapan grupla hiçbir bağlantıları olmadığını kaydeden Ümit Uysal şunları söyledi:

“CHP'de Baykal ya da bir başkasının yerine gelecek çok kişi vardır. CHP bu konuda zengindir ve yüzlerce kişi üretebiliriz. Sarıgül, Akgül hareketi değil. CHP'den çok hareket çıkar. Doğru ya da yanlış olduğu tartışılır. Bu mücadeleyi Mustafa Kemal'in ocağını kapattırmama mücadelesidir. Risk alıyoruz. Ancak bu kişisel mücadele değildir. Bizim kişilerle bir derdimiz yok. Deniz Baykal ayrılsın ve demokratik bir genel kurul süreci işlesin” diye konuştu.

Uysal'ın konuşmaları partililer tarafından sık sık, ‘İnadına CHP, inadına sol’, ‘Baykal istifa’ sloganları ile kesildi.

Hürriyet



Bu haber 454 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    2,977 µs