En Sıcak Konular

'PKK bu süreç içerisinde yanlış yaparsa...'

17 Mart 2013 17:27 tsi
'PKK bu süreç içerisinde yanlış yaparsa...' BDP Milletvekili Sırrı Sakık: "Kamuoyunda barış süreci ile ilgili büyük bir birlik oluşturuldu. Kanın durması için barış cephesi güçleniyor."

BDP Milletvekili Sırrı Sakık, "Kamuoyunda barış süreci ile ilgili büyük bir birlik oluşturuldu. Kanın durması için barış cephesi güçleniyor. Bu yol doğru yoldur. Bu görüşmeler zorlu görüşmelerdir. Bu görüşmelerde, bir galibin bir mağlubun görüşmesi yok." dedi.

BDP Milletvekili Sakık, Ankara Kolej Meydanı'nda gerçekleştirilen Nevruz kutlamalarında çözüm süreci ile ilgili değerlendirme yaptı. Herkesin barıştan yana birlik oluşturduğunu ifade eden Sakık, "Kamuoyunda barış süreci ile ilgili büyük bir birlik oluşturuldu. Kanın durması için barış cephesi güçleniyor. Bu yol doğru yoldur. Bu görüşmeler zorlu görüşmelerdir. Bu görüşmelerde, bir galibin bir mağlubun görüşmesi yok. Bir haksızlığa karşı, oturup iç barışımızı ikna etme sürecimizin projesidir. Eğer barış sağlanırsa, müzakereler sağlanırsa, kandan beslenen siyasi aktörler yok alacaklardır." diye konuştu. Sakık, Türkiye'de barışın sağlanması durumunda, herkesin kazançlı çıkacağının altını çizerek, "Lokal çatışmaların dışında çatışmaların olmaması umut verici değil midir? Hergün bu süreci provoke etmeye çalışıyorlar. Görüşmeler başladığından bu yana, Paris'te üç arkadaşımızı vurdular. Ancak bizleri tek tek vursalar bile barış görüşmelerinden vazgeçmeyeceğiz." dedi.

"PKK YANLIŞ YAPARSA KARŞISINDA KÜRT HALKINI BULUR"

Sorunun, Kürt sorunun çözülmesi süreci olduğunu ifade eden Sırrı Sakık, şunları söyledi: "Bazı kuşkular yaşanıyorsa geçmişte, yaşanan olumsuzluklardan dolayıdır. Eğer, PKK bu süreç içerisinde yanlış yapıyorsa, Kürt halkı 'Sen yanlış yapıyorsun' der. Eğer projeniz yoksa Türkiye halkları da Kürtler de sizin yakanıza yapışır. Anlaşmazlıklarda görüşmelerde, herkes ne yapmak istediğini açıkça masaya koyar, ama bir taraftan masa bir taraftan tuzak kalleşlik olur. 1999'da bunu yaptılar. Bugün barışla ilgili toplumsal desteğin sağlandığı bir dönemde, hükümet umarım o dönemden ders almaz."

"MÜZAKERE SÜRECİNE UYGUN ADIMLAR ATILMALI"

Hükümetin bu sorunu mücadele ile değil, müzakereler ile çözüleceğini gördüğünü vurgulayan BDP'li Sırrı Sakık, "90 yıllık süreçte mücadele Kürt sorunu çözmedi. Şimdi geldiğimiz nokta; müzakeredir. Onun için buna uygun adımlar atılması gerekmektedir. Bu tür süreçlerde bulunan karşılıklı adımlar sürecin daha hızlı şekillenmesini sağlar. PKK'nın elindeki esirleri bırakması, Türkiye açısından süreç açısından çok önemlidir. Bu jestlerin devam etmesine inanıyoruz. Ama karşılıklı adımların atılması gerekir. Partimizin tutuklu binlerce üyesini serbest bırakılmalıdır. Bu süreçte daha iyi yolun alınmasını sağlar." şeklinde konuştu.

Sakık, Uludere'de kaçakçıların ölümüne neden olanların da bulunup yargılanması gerektiğinin altını çizdi.

"BARIŞIN RUHUNA UYGUN HAREKET EDİN"

BDP'ye bazı illerde yapılan saldırıları düzenleyenlerin 'bir avuç milliyetçi' olduğunu söyleyen Sakık, "Onlara kulak vermeyin.Türkiye halkları onlar gibi düşünmüyor. Barış için herkesin bir şey yapması gerektiğine inanıyoruz. Zamanın ruhuna uygun hareket edin. Bugün barış günü. Ona uygun hareket edin." dedi.

"OLAYSIZ GEÇEN KUTLAMALARDA VATANDAŞLAR HALAY TUTTU"

Kolej Meydanı'ndaki Nevruz kutlamalarına BDP il ve ilçe yöneticileriyle birlikte yaklaşık bin kişi katıldı. Geniş güvenlik önlemlerinin altındaki etkinlikte, vatandaşlar cadde ortasında yakılan ateş etrafında müzik eşliğinde halay çekti.

Ankara'daki Nevruz kutlamaları olaysız şekilde son buldu.

(CİHAN)

Bu haber 1,059 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,512 µs