En Sıcak Konular

Ecevit'in koruma müdürü: Partimize geri döneceğiz

26 Temmuz 2007 16:17 tsi
Genel seçimde milletvekili seçilenler, il seçim kurullarından mazbatalarını almaya devam ediyor.

İzmir’de CHP listesinden milletvekili seçilen eski başbakanlardan merhum Bülent Ecevit’in Koruma Müdürü olan DSP’li Recai Birgün, mazbatasını İl Seçim Kurulu Başkanı Şahabettin Akbay’ın elinden aldı.
     
Milletvekili seçilmekten dolayı duyduğu mutluluğu dile getiren Birgün, "Keşke Sayın Ecevit de görseydi" dedi.
     
TBMM’de yemin ettikten sonra ülke çıkarları için gerekeni yapacaklarını, uzlaşmacı tavırlarını sürdüreceklerini belirten Birgün, "Yemin ettikten sonra parti olarak bir durum değerlendirmesi yapacak ve partimize geri döneceğiz. Bu sürece Genel Başkanımız karar verecek, acelemiz yok. Dün Ankara’da olduğum için diğer CHP’lilerle birlikte mazbata almaya gelemedik, ama onlarla seçim sürecinde çok uyumlu bir çalışma sergiledik" diye konuştu.
     
CHP’den milletvekili seçilen Selçuk Ayhan, Harun Öztürk ve Selçuk Ayhan da mazbatalarını alarak, İzmirlilere kendilerine verdikleri destekten dolayı teşekkür etti.
     
AK Parti İzmir İl Başkanı Aydın Şengül’ün "CHP sosyete partisi oldu" şeklinde eleştirilerde bulunduğunu öne süren Ayhan, "Türk halkı sosyetesinden aç insanına kadar bizim halkımızdır. CHP’ye oy veren Atatürk ilkelerine bağlı seçmenlerdir, orta gelirli insanlardır." MHP’den İzmir milletvekili seçilen Ahmet Kenan Tanrıkulu, Oktay Vural ve Şenol Bal da İzmir Adliyesi’ne gelerek mazbatalarını aldı.
     
Tanrıkulu, İzmir’de partilerinin oy oranlarını yükselttiğini ve 4 milletvekili çıkardığını belirterek, seçimden önce verdikleri sözlerin arkasında olacaklarını kaydetti.
     
İzmir’den milletvekili seçilen Devlet Bakanı Mehmet Aydın, Milli Savunma Bakanı Vecdi Gönül ve AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Nükhet Hotar Göksel de mazbatalarını alan isimler arasında yer aldı.
     
AK Parti’den milletvekili seçilen Mehmet Tekelioğlu, İbrahim Hasgür, Tuğrul Yemişçi, İsmail Katmerci, Taha Aksoy ve Erdal Kalkan ile adliyeye gelen Aydın, Gönül ve Göksel, mazbatalarını İl Seçim Kurulu Başkanı Akbay’ın elinden aldı.
     
Seçim pusulalarındaki sıraya göre AK Partili milletvekillerine mazbatalarını veren Akbay, yeni seçilen milletvekillerinin Türkiye’nin sorunlarını, Meclis çatısı altında gayretli çalışmalarıyla mutlaka olumlu sonuçlandıracağına Türk halkının inancının tam olduğunu söyledi.
     
Mazbatalarını alan AK Parti milletvekilleri, adliye çıkışında toplu olarak fotoğraf çektirdi.

milliyet



Bu haber 566 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    2,696 µs