En Sıcak Konular

Cumhurbaşkanı Gül: Birlik ve beraberliğimizin kanıtı

17 Mart 2013 14:56 tsi
Cumhurbaşkanı Gül, ''Çanakkale'de verilen mücadele, birlik ve beraberliğimizin, bin yıllık kardeşliğimizin ve hiçbir gücün buna zarar veremeyeceğinin en açık kanıtıdır'' dedi.

Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, 18 Mart Şehitleri Anma Günü ve Çanakkale Deniz Zaferi'nin 98. yıl dönümü dolayısıyla yayımladığı mesajda, Türk milletinin vatanını, hürriyet ve istiklalini korumak için emsalsiz fedakarlıklar gösterdiğini, cesaret dolu mücadelesiyle tarih boyunca şanlı zaferler kazandığını hatırlattı.

Çanakkale Deniz Zaferi'nin de milletin onurlu duruşunu kanıtlayan, bu toprakların nasıl vatan yapıldığını ortaya koyan bir destan olarak tüm boyutlarıyla tarihe mal olduğuna işaret eden Cumhurbaşkanı Gül, şunları kaydetti:

''Çanakkale bir gurur abidesi olduğu kadar bir hüzün abidesidir. Memleketin dört bir yanından gelen gencecik kahramanlar tek vücut, tek yürek halinde kenetlenerek gösterdikleri direnişle, adeta imkansızı başarmışlar, kendilerinden kat kat büyük orduları dize getirmişlerdir. Canlarını feda ederek, 'Çanakkale geçilmez' dedirten Çanakkale şehitleri, vatan şairi Mehmet Akif Ersoy'un eşsiz mısralarında ifade ettiği gibi tarihe sığmayacak kadar büyüktür.

İnsanüstü bir mücadele sonucu, gerek deniz gerek kara savaşlarında elde edilen zaferler, milletimizin gerçek kudretinin, yeteneğinin, manevi gücünün, bağlılığının yanı sıra bağımsızlığını, onurunu, vatanını ve bayrağını korumak için neler yapabileceğini bütün cihana bir kez daha göstermiştir.
Çanakkale'de verilen mücadele, birlik ve beraberliğimizin, bin yıllık kardeşliğimizin ve hiçbir gücün buna zarar veremeyeceğinin en açık kanıtıdır. Bu şuur ve ruh, Türkiye'nin mutlu, huzurlu, müreffeh, en ileri standartları yakalamış bir ülke olarak gelişmesi sürecinde en önemli dayanağımız olacaktır. Parlak geçmişimizin de işaret ettiği gibi Türkiye'yi çok daha güzel yarınların beklediğine yürekten inanıyorum.''
 
''Eşsiz bir kahramanlık destanı''
 
Başbakan Recep Tayyip Erdoğan da mesajında, Çanakkale Deniz Zaferi'nin, tarihten silinmek istenen milletin küllerinden yeniden doğuşuna vesile, istiklal mücadelesi için de umut ışığı olduğunu belirtti. Erdoğan, şöyle dedi:

''Hür ve bağımsız yaşama kararlılığımızın en veciz örneklerinin sergilenmiş olduğu Çanakkale Deniz Zaferi, eşsiz bir kahramanlık destanıdır. Hiç şüphesiz, bu destansı zafer, mazlum ve esaret altındaki bütün toplumlar için de emsal teşkil etmiştir. Millet olarak bizler, bu mukaddes toprakları bize emanet eden, kanıyla, canıyla bu toprakları vatan kılan her bir şehidimizi daima minnet ve şükranla anacağız. Şehitlerimizin aziz emanetini ebediyen koruyacak, bu emaneti çok daha yükseklere taşımak için var gücümüzle mücadele edeceğiz.''
 
''Toprağımızı kutsallaştıran, şehitlerimiz...''
 
Genelkurmay Başkanı Orgeneral Necdet Özel de ''Şüphesiz vatan toprağımızı paha biçilmez kılan ve onu kutsallaştıran, her karış toprağın diyetini kanıyla ve canıyla ödeyen şehitlerimizdir. Onlar, aynı zamanda millet olarak var oluşumuzun, birlik ve beraberliğimizin ve vatan sevgimizin de ölümsüz kahramanlarıdır'' dedi.
 
Çanakkale Zaferi'nin kahramanlık ve fedakarlığın doruk noktasına ulaştığı inanç ve azmin mücadelesinin bir göstergesi olarak tarihte ve Türk milletinin kalbinde haklı yerini aldığını belirten Özel, mesajında şu ifadelere yer verdi:

''Bugün, Türk tarihinin her döneminde bizlere sonsuza kadar yaşayacağımız özgür ve bağımsız bir yurt armağan etmek amacıyla gözünü kırpmadan canını feda eden aziz şehitlerimizi saygıyla andığımız gündür. Bugünün anlamı içinde, bu güzel vatanı büyük fedakarlıklarla bizlere armağan eden, başta ebedi Başkomutanımız Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşları olmak üzere kutsal vatan toprağı için canlarını feda eden aziz şehitlerimizi rahmet, minnet ve saygıyla anıyoruz.''
 
aa


Bu haber 590 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    2,781 µs