En Sıcak Konular

Sedat Peker Meclis Komisyonu'na başvurdu

15 Mart 2013 18:13 tsi
''Ergenekon'' davasının tutuklu sanıklarından Sedat Peker ve Dursun Çiçek'in de aralarında bulunduğu 10 kişi, TBMM Yasadışı Dinlemeleri Araştırma Komisyonu'na başvurarak, şikayetçi oldu.

Peker, komisyona gönderdiği dilekçede, 2000'li yılların başında polisler tarafından çok önemsiz bir suçlamayla gözaltına alındığını öne sürerek, 3-4 gün sonra savcılık tarafından serbest bırakıldığını söyledi. Peker, ''Böcek araması denilen bir teknikle (Elektronik cihazla) evimin oturma ve yatak odalarında kamera buldum'' diye konuştu.

Bu nedenle mağdur olduğunu iddia eden Peker, komisyonun bu konuda bir çalışma yapmasını, elde edilecek bulgularla yetkili savcılığa suç duyurusunda bulunulmasını talep etti.

Peker, ayrıca komisyona sözlü mülakat vermeye veya komisyonun uygun göreceği yetkili herhangi bir devlet mercine ifade vermeye hazır olduğunu kaydetti.

''Yasadışı dinlendim''

Balyoz Planı ve Ergenekon davalarının tutuklu sanıklarından emekli albay Dursun Çiçek de, TBMM Dilekçe Komisyonu'na gönderdiği ve bir örneğinin de Yasadışı Dinlemeleri Araştırma Komisyonu'na gönderilmesini istediği 17 sayfalık başvurusunda, ''yasadışı dinlendiğini, bir belgeye haberi olmadan isminin yazıldığını, imzası taklit edilerek kendisine iftira atıldığını'' iddia etti.

Başvurusunda, ''ıslak imza'' ve ''balyoz'' davalarında hukuksuzluk yapıldığını savunan Dursun Çiçek, suçsuzluğunun ortaya çıkarılması hususunda komisyondan yardım talep etti.

''Ergenekon'' davası sanıklarından Avukat Serdar Öztürk de komisyona başvuranlar arasında yer alıyor. Öztürk, yasadışı ortam ve telefon dinlemeleri ile TİB ve Emniyet Genel Müdürlüğü'nün, kanuna aykırı olduğunu iddia ettiği belge ve ses kayıtlarına ilişkin komisyona ifade vermek istediğini belirtti.

Başvurular ağırlıklı cezaevlerinden

Komisyona gelen 10 başvurunun 6'sı başta Silivri olmak üzere Diyarbakır, Karabük cezaevlerinden geldi.

Bu başvurularda genellikle mağdur olduklarını, aldıkları mahkumiyet kararlarında yasadışı dinlemelerin kanunlara aykırı delil olarak yer aldığını iddia ettiler.

Emekli öğretmen de başvurdu

Başvurular arasında biri emekli öğretmen iki vatandaşın da başvurusu yer alıyor. Emekli öğretmen, polisin kendisini takip ettiğini, dinlediğini ve polisin psikolojik tacizine maruz kaldığını öne sürerek, iddialarının komisyon tarafından araştırılmasını ve komisyonun kendisini dinlemesini istedi.

Başka bir vatandaş ise başvurusunda, 2009'dan beri birileri tarafından izlendiğini, teknik takibinin yapıldığını iddia ederek, özel hayatının ihlal edildiğini ve konunun araştırılmasını istedi.

aa

Bu haber 565 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,692 µs