En Sıcak Konular

Baydemir'den Davutoğlu'na karşılama jesti

15 Mart 2013 17:14 tsi
Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu, Diyarbakır Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Baydemir'i ziyaret etti. Baydemir Davutoğlu için bir jest yaptı.

Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu, iki günlük Diyarbakır gezisi kapsamında, Diyarbakır Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Baydemir'i ziyaret etti. Misafirini, binanın girişinde baharla birlikte filizlenen Nergiz çiçeğiyle karşılayan Baydemir, "İnşallah barışa vesile olması umuduyla bu çiçeği size getirdim." dedi.




Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanı Mehdi Eker, Diyarbakır Valisi Mustafa Toprak, Diyarbakır AK Parti milletvekilleriyle birlikte Baydemir'i ziyaret eden Davutoğlu, kendisine gösterilen misafirperverlik için teşekkür etti. Davutoğlu, hak ve özgürlüklerin artırılması için Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın, 2005 yılında yaptığı tarihi konuşmanın güçlü bir iradenin beyanı olduğunu söyledi.

Davutoğlu, "Bayramımızı bayram yapabilmek için Nevruz çiçekleri açtı, cemre düştü. Muhabbet cemresi de Diyarbakır'a, Bursa'ya, Ankara'ya, her yere düştü. Terlerimizi, terlerimizle karıştırarak, acılarımızı acılarımızla karıştırarak, geleceğimize güzel bir emanet bırakmak zorundayız. Aramıza fitne fesat sokmaya çalışanlara fırsat vermeyelim. Sorumluluk hepimizin üzerinde. Herkes hakkını verirse, bizim ülkemizdeki restorasyon ile yeniden düzen inşa edilecek." dedi.

Diyarbakır Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Baydemir ise ortak çabayla özgürlük ve eşitlik temelli yeni bir sayfanın açılmasını istedi. El birliğiyle, yürek birliğiyle, ortak akıl ve ortak vicdanla inşa edilecek barış sürecinin nihai barışa vesile olmasını temenni eden Baydemir, "Bu kent, daha nice 8 bin yıllara ev sahipliği yapar. Gelişinizi bu manada çok değerli buluyoruz. Kardeşlik hukukunun inşası açısından çok değerli buluyoruz. Uzun zamandır çok ciddi sıkıntılar yaşadık. İnşaallah ortak çabayla hak temelli, özgürlük, eşitlik, adalet temelli, birlikte yaşam temelli yeni bir sayfayı açma imkanına sahip olmalıyız.

Diyarbakırımız ile Ankaramız arasında inşa edilecek barış köprüleri, ülkemizde yaşayan dillerimize, kültürlerimize, hazinemize katkı sunmakla kalmayacak, inşallah Ankara ile Mahabat, Bağdat ile Hevler, Şam ile Kamışlı arasında, bütün halklar arasındaki barış için tarihi bir zaman diliminden geçiyoruz. İnşaallah bu kez mahcup olmayacağız. Samimiyetle kararlılıkla insanların beklediği barışı inşa etmiş olacağız. Gelecek nesillere isyanı, çatışmayı, kavgayı değil, inşallah barışı hediye edeceğiz."


CİHAN



Bu haber 622 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,038 µs