En Sıcak Konular

Esed ile masaya oturmamız mümkün değil

15 Mart 2013 15:59 tsi
Suriye Müslüman Kardeşler Teşkilatı Lideri Muhammed Riyad eş-Şukfa, ''Ne gelecekteki yönetimde ne de şimdi kurulacak geçici hükümette Esed ile masaya oturmamız mümkündür'' dedi.

Suriye Müslüman Kardeşler Teşkilatı Lideri Muhammed Riyad eş-Şukfa, Suriye'deki olayların üzerinden 2 yıl geçmesi dolayısıyla Suriye Müslüman Kardeşler Teşkilatı üyeleri Ömer Müşevvih, Hassan Haşimi ve Amir Ebu Selame ile Hilton Garden Inn Otel'de basın toplantısı düzenledi.

Suriye'deki devrim sürecine değinen Şukfa, çatışmaların yaşandığı iki yıl boyunca ülkede 7 bin şehit verildiğini, 25 binin üzerinde kişinin hapishanelerde bulunduğunu ifade etti.

Türkiye'ye teşekkür

Muhammed Riyad eş-Şukfa, ''Suriye'deki rejim, tamamen sivil insanları hedef almıştır, çocukları bıçaklarla kesmişlerdir. Bu tarihte benzeri olmayan bir olaydır, Suriye'deki katliamın ne kadar kötü bir aşamada olduğunu göstermektedir. Bize yardım eden ülkeler çok azdır. Bunlardan biri, Türkiye'dir. Türkiye halkına, sivil toplumuna ve hükümetine çok teşekkür ediyoruz'' ifadelerini kullandı.

Esed ile masaya oturmayız

Toplantısının ardından soruları cevaplayan Şukfa, ''Kesin ve net olarak söylüyorum. SadeceSuriye Müslüman Kardeşler Teşkilatı değil, bütün muhalefet rejimle kesinlikle hiçbir ortaklık yapılmayacağı görüşünde. Ne gelecekteki yönetimde, ne de şimdi kurulacak geçici hükümette Esed ile masaya oturmamız mümkündür'' diye konuştu.

Suriye halkı onuru için direnmektedir

Basın toplantısındaSuriye Müslüman Kardeşler Teşkilatı'nın bildirisi, teşkilatın basın sorumlusu Ömer Müşevvih tarafından okundu.

Kadın, erkek, çocuk ve yaşlı olarak Suriye halkının, kendilerini yalnız bırakan dünya kamuoyu, rejimin suçları ve cinayetleri karşısında halen çok güzel kahramanlıklar sergilediği vurgulanan bildiride, şunlar kaydedildi:

''Dünya kamuoyu, hukuk ve insanlık çerçevesinde kendi görevini yerine getirmemiştir ve Suriye halkını koruyamamıştır. İki yıl boyunca insanlara, hayvanlara ağaçlara ve taşlara karşı yapılan katliam ve yıkım devam etmektedir ve Suriye rejimi her zaman Suriye halkını iç savaşa sürüklemek için uğraşmaktadır. Buna karşılık Suriye halkı var gücüyle namusunu, şerefini ve onurunu korumak için direnmekte, mücadele göstermektedir ve Suriye içinde bölünmeye, ırkçılığa ve mezhepçiliğe tamamen karşı durmaktadır.''

Her gün 8 çocuk ölüyor

Toplantıda Suriye'deki olaylara ilişkin rakamları da açıklayan Müşevvih, ''Suriye'de bugün itibariyle resmi rakamlara göre 82 bin kişi kayıp, 240 bin kişi hapishanelerde tutuluyor ve birçoğu işkence görüyor. Yaralı 130 bin Suriyelinin yanı sıra komşu ülkelerde 1 milyon 300 bin mülteci bulunuyor. Rakamlara göre ortalama her 4 dakikada bir kişi tutuklanıyor, 10 dakikada 1 kişi yaralanıyor, her 15 dakikada 1 kişi, her gün 8 çocuk ölüyor'' şeklinde konuştu.(AA)

Bu haber 614 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    2,706 µs