En Sıcak Konular

Ufuk Uras'tan yeni parti atağı

26 Temmuz 2007 15:17 tsi
Ufuk Uras'tan yeni parti atağı İstanbul Bağımsız Milletvekili Ufuk Uras, DTP’ye geçmeyeceğini, yeni bir sol oluşumun arifesinde bulunduğunu açıkladı. Uras, solun tüm renklerini biraraya getirmeyi hedefliyor.

ÖDP’nin barajı aşamayacağı kaygısıyla bağımsız milletvekili olarak seçime giren ve DTP’nin de desteğini alarak kazanan İstanbul Bağımsız Milletvekili Ufuk Uras, NTVMSNBC’ye yeni bir sol parti oluşturmak için çalıştığını açıkladı. DTP’ye geçeceği iddiasını reddeden Uras, “Yükselen ırkçı milliyetçiliğe, neoliberal politikalara ve gericiliğe karşı Türkiye’de solun bütün renklerini içeren bir seçenek yaratma mücadelesi içindeyiz. Türk siyasetinde eşitlikçi, özgürlükçü ve gerçek anlamda sol seçeneği yaratmayı hedefliyoruz” dedi.

NTVMSNBC’nin sorularını yanıtlayan İstanbul Bağımsız Milletvekili Ufuk Uras, seçimde kendisine destek veren DTP ile gizli bir protokol imzaladığı, ÖDP’ye değil DTP’ye geçeceği haberlerini yalanladı:

“Bunların kim tarafından ve ne amaçla çıkarıldığını bilmiyorum. Ama benim DTP ile herhangi gizli bir anlaşma yapmam veya protokol imzalamam sözkonusu değil. Seçimden önce tabii ki DTP’nin desteğini aldım, ama ben sadece DTP’nin değil, sola gönül vermiş bütün insanların ve soldaki bütün renklerin desteğini aldım, bu desteği de inkar edecek değilim.”

SOLUN TÜM RENKLERİNİ BİRARAYA GETİRECEĞİZ
Uras, DTP’ye girmeyeceğini açıklarken, tekrar ÖDP Genel Başkanlığı’na geçip geçmeyeceği yönündeki sorumuz üzerine, aslında yeni bir sol oluşum için çalıştığını açıkladı:

“Bizim sorunumuz liderlik değil, soldaki siyasal boşluğu ortadan kaldırmak. Yeni bir sol oluşumun arifesindeyiz ve çalışmalarımız da bu yönde. Türk siyaset hayatında gerçek anlamda varlık göstermesi için solun bütün renklerini bir araya getirmeyi amaçlıyoruz. Solda yeni bir birlik yaratıp, solun kendisini yeniden tarif etmesi ve Türk siyasetinde gerçek anlamda varlık göstermesi için solun bütün renklerini bir araya getirmeyi amaçlıyoruz.”

“ÖDP’nin genel başkanlığı konusunu gerekli organlarla konuşup, tartışıp öyle karar vereceğiz. Bu organlar hem ÖDP’nin karar mekanizmaları olacak, hem de soldaki bütünleşmeyi sağlayacak diğer karar mekanizmaları olacak. Bizim sorunumuz liderlik değil, yükselen ırkçı milliyetçiliğe, neoliberal politikalara ve gericiliğe karşı Türkiye’de sol seçeneği yaratma mücadelesidir. Türkiye’de bir arayış var, eşitlikçi ve özgürlükçü sol seçeneği yaratmak hedeftir ve bu da geniş kapsamlı bir projedir.”

HEDEF TOPLUMDAKİ VE CHP’DEKİ RAHATSIZLAR
ÖDP Genel Başkan Yardımcısı Sinan Tutal da, NTVMSNBC’ye, Ufuk Uras’ın DTP ile gizli anlaşma yaptığı iddiasının “çarpıtma” olduğunu söylerken, soldaki yeni oluşum hazırlığına katıldıklarını açıkladı:

“Biz seçim çalışmalarında E-5’in üstüne de altına da dokunduk. Orada gördük ki toplumda ciddi bir arayış ve beklenti var. CHP’den ve toplumun gidişatından rahatsız olan bütün insanları kapsayacak bir oluşum içine girmeye çalışıyoruz. AKP’nin karşısında ayakları yere basan, güvenilir ve büyümüş bir sol oluşumun hazırlığı içindeyiz.”

SOLDAKİ HERKES SÜRECİN ÖZNESİ OLACAK
Yeni oluşumun adresinin ÖDP olup olmayacağı sorusuna da Tutal şu karşılığı verdi:

“Açıkçası bugünden bunu söylemek pek doğru olmaz. Bu ÖDP de olabilir, başka bir isim de olabilir. Ama bu arayış içinde olan kesimlerle ciddi olarak konuşmaya, tartışmaya ve proje geliştirmeye ihtiyaç olduğunu söyleyebiliriz. Bu biraz süreç sorunu. Sorunun kendisine sirayet eden herkesi bu sürece dahil edip, sürecin öznesi kılarak bu durumun içinden çıkmaya çalışacağız.”

NTV 



Bu haber 644 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    2,615 µs