En Sıcak Konular

Ergün: Terör bizim reformlarımızı yavaşlattı

15 Mart 2013 14:06 tsi
Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Nihat Ergün, ''Eğer, 10 yıl önce terör örgütü, herhangi bir eylem yapmadan silahları bırakmaya karar vermiş olsaydı ve eylem yapmasaydı, bugün Türkiye, çok daha ileri demokrasiye sahip bir ülke haline gelmişti'' dedi.

Bakan Ergün, AK Parti Kartepe İlçe Başkanlığı ziyaretinde yaptığı konuşmada, AK Parti'nin, bir ''hizmet partisi'' olduğunu belirterek, ideolojinin ve boş lafların partisi olmadıklarını söyledi.

Hizmetlerin ülkenin her yerine yayıldığını ve ülkede siyasi istikrarın sağlandığını ifade eden Ergün, kimsenin Türkiye'nin ekonomik dengelerini bozacak imkanı kalmadığını, Türkiye'nin bundan sonra daha hızlı mesafe almak zorunda olduğunu kaydetti.

Bakan Ergün, Türkiye'nin üzerinde son bir iki yükünün kaldığını, bunların da çözülmesi durumunda çok daha hızlı mesafe alma imkanlarının olacağını bildirdi.

Bu sorunun da ''Terör meselesi'' olduğunu vurgulayan Ergün, ''Zaman zaman hepimizin canını acıtan, herkesi 'yeter artık bu işin çözülmesi lazım' noktasına getiren bir noktadayız. Bunun bir çözüme kavuşması icap ediyor ve Türkiye o ivmeyi de yakaladı'' şeklinde konuştu.

''Silah, hakların alınmasını zorlaştırır''

Bakan Ergün, ülkede herkesin huzur bulacağı ortamın, ''demokratik ortam'' olduğunu dile getirerek, ''Demokrasiyi, insan haklarını, özgürlükleri güvence altına alan bir anayasa çalışması, bir hukuk devleti, bir demokratik ortam, herkesi rahatlatır'' ifadesini kullandı.

Böylesi bir ortamda hiç kimsenin terör yapmasına gerek kalmayacağına vurgu yapan Ergün, şunları söyledi:

''Türkiye'de kimsenin eline silah alıp da meramını anlatmasına gerek kalmamıştır. Eskiden demokrasinin kıt olduğu zamanlarda bahane gösterebiliyorlardı, 'Biz silahla haklarımızı alacağız' diye. Silahla hak alınmaz. Silah hakların alınmasını zorlaştırır. Eğer, 10 yıl önce terör örgütü, herhangi bir eylem yapmadan silahları bırakmaya karar vermiş olsaydı ve bir eylem yapmasaydı, bugün Türkiye, çok daha ileri demokrasiye sahip bir ülke haline gelmişti. Terör bizim reformlarımızı, demokrasi de atacağımız adımları da yavaşlattı. İnsanlarımızın daha hür bir ortama kavuşmasını da yavaşlattı. Ama onlar propagandayı şöyle yaptılar, biz demokratik adımlar attıkça 'gördünüz mü, bizim elimizde silah olmasa demokratik adımlar atılmaz' öyle değil, silah olmasaydı, biz daha büyük adımlar atardık.''

''Epey mesafe almamız lazım''

Bakan Ergün, reformların, insanların kızgın olduğu zamanlarda değil, akl-ı selim olduğu zamanlarda yapıldığını anlatarak, ''Çatışma, terör olmaz, şehit cenazeleri olmaz, insanlar konuşurlar, o zaman akl-ı selim hakim olur ve işlere çare bulunur. İşte onu yakalamak önemlidir'' diye konuştu.

Türkiye'nin, demokrasisini yüksek ve ileri demokrasi seviyesine getirmeye çalıştığını belirten Ergün, ''Demokrasimiz, bugün orta demokrasi seviyesinde, daha epey mesafe almamız lazım. Onun için sırtımızdaki bazı yükleri, ayamızdaki bazı prangaları hızlı şekilde çözüme kavuşturuyoruz'' dedi.

SEKA Devlet Hastanesi Kartepe Semt Polikliniği'nin açılışını da gerçekleştiren Ergün, burada yaptığı konuşmada da semt polikliniğinin sağlık hizmetleri açısından önemli bir basamak olduğunu belirterek, sağlığın kaybedilmeden değerinin bilinmesi gerektiğini söyledi.

Türkiye'de son yıllarda sağlık hizmetlerinde çok büyük gelişmeler yaşandığını dile getiren Ergün, insanların sağlık hizmetlerine daha kolay erişmeye başladığını kaydetti.

Bakan Ergün, söz konusu sağlık mekanlarının insanların uzman hekimlere ulaşabilecekleri hizmetler sunduğunu dile getirerek, bu imkanları geliştireceklerini bildirdi.

Konuşmanın ardından Bakan Ergün ve beraberindekiler, semt polikliniğinin açılış kurdelesini kestikten sonra poliklinikte incelemelerde bulundu.

AA



Bu haber 530 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    2,719 µs