iyibilgi An" /> iyibilgi An"/>

En Sıcak Konular

İkisinin kravatı aynı ama diğerinin yok

15 Mart 2013 11:21 tsi
İkisinin kravatı aynı ama diğerinin yok Başkan Obama İran'ın nükleer silah geliştirmesine bir yıl olduğunu söyledi.. Cümle böyle okunursa bir yıl içinde Tahran'a bir şeyler yapmak gerekir anlamı çıkıyor.. Ama belki de İsrail'e, 'bir şey yap' dendi!.. iyibilgi An

ABD Başkanı Barack Obama’nın, ''İran'ın nükleer silah geliştirmesine yaklaşık bir yıl var ve ülkem bunu önlemek için gücü dahilinde her şeyi yapmaya kendini adamış olmayı sürdürüyor” cümlesine olduğu gibi bakıldığında, fırından ekmek toplamaya da başlamak gerekiyor.

Zaten hemen tüm yazılı hem de internet basın organlarının haberin üzerine atlayıp okurlarına duyurmalarının sebebi de bu.

Ama önce bu cümlelerin “fiziken” kime söylendiğine bakalım. Obama bu açıklamaları İsrail'in Channel 2 televizyonuna verdiği bir röportajda yaptı. Yani muhatap İsrail siyaseti ve kamuoyu.

Peki neden Obama bir İsrail televizyonuna özel röportaj veriyor? Çünkü ayın 20’sinde İsrail’i ziyaret edecek ve bir gelenek olarak-tıpkı bizde de yabancı konukların ziyaret öncesi gazete ve TV’lere verdiği röportajlar gibi-gidilecek ülkenin kamuoyunun gönlünü alacak mesajlar veriyor, bir yandan da “yeni kurulan” İsrail hükümetinden gelecek talepleri baştan yumuşatıp, ne cevap alabileceklerini söylüyor!

Peki bu keskinlikte bir açıklama cevap olabilir mi? Olabilir ama aynı röportajda bu cümlelerden önce zikrettiği, “İran'ın nükleer programı konusunda güç kullanmak yerine hala diplomasiyi tercih ediyoruz” cümlesini de eklerseniz.

Hatta o bölümü tam okumak faydalı olabilir; ''Bu sorunu diplomatik yollarla halledebilirsek, daha kalıcı bir çözüm olur. Ama çözemezsek tüm seçenekleri masada tutmayı sürdüreceğim''.

İran konusunda Washington’un söyledikleri bunlar. Peki İsrail’e ne söyledi Obama; “İsrail’i Filistinlilerle barış görüşmelerine devam etmeye çağırıyorum.”

İran’dan da bugün yarın Obama’ya söylenmiş bir mesaj gelebilir. Ama bu mesaj da İsrail ziyaretini hesaplamış bir içerik taşıyacak.

www.iyibilgi.com



Bu haber 1,615 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler

    3,378 µs