En Sıcak Konular

CHP'nin kasası da gitti...

26 Temmuz 2007 15:01 tsi
CHP'nin kasası da gitti... 
CHP'nin milletvekili çıkaramadığı 33 ilden biri olan Şanlıurfa eski milletvekili ve partinin kasası Mahmut Yıldız, dokunulmazlığı kalktığı için "çete" suçu kapsamında yargılanacak. Yıldız hakkında beş ayrı fezleke bulunuyor.

Sadece seçimde parti kasasındaki 80 milyon YTL'yi yöneten Yıldız hakkında; "silahlı yağma", "suça azmettirmek", "sahte özel belge düzenlemek", "ölümle tehdit" gibi iddialardan beş ayrı fezleke bulunuyor.

Seçimde başarısız olan CHP'nin, kasasına da yargı eli değecek. Geçen dönem CHP'nin Genel Saymanı olan Şanlıurfa eski milletvekili Mahmut Yıldız tekrar milletvekili seçilemediği için, "silahlı yağma", "suça azmettirmek", "sahte özel belge düzenlemek", "ölümle tehdit" gibi beş ayrı iddiadan sanık sandalyesine oturacak.

CHP'nin milletvekili çıkaramadığı 33 il arasında yer alan Şanlıurfa'dan aday olan, ancak seçilemeyen Yıldız hakkında "enerji ihalesinde usulsüzlük yaparak devleti dolandırmak", "silahla yağma", "ölümle tehdit" gibi iddialardan düzenlenen fezlekeler önümüzdeki günlerde birer birer işleme konacak.

FEZLEKELER RAFTA
Günsayıl İnşaat şirketinin sahibi olan, ancak milletvekili olduktan sonra şirketin tüm hisselerini çocuklarına ve üçüncü kişilere bırakan Yıldız hakkında Meclis Anayasa ve Adalet Karma Komisyonunda 5 ayrı fezleke bulunuyor. Batman barajının yapımı ile ilgili olarak hazırlanan iddianamede Yıldız'ın "sahte belge kullanarak devleti dolandırdığı" iddia ediliyor.

Yıldız hakkında hazırlanan bir başka fezlekede ise Gaziantep'te otel kurşunlama olayıyla ilgili olarak "silahlı gaspa teşebbüs, silahlı tehdit ve ızrar suçlarına azmettirmek" suçlaması yer alıyor. Dava dosyasında, işadamı İbrahim Tuğsuz'un kendisinden mahkeme kararıyla almayı hak kazandığı 900 bin YTL'yi ödememek için korkutmak için Yıldız'ın bazı çete mensuplarıyla yaptığı konuşma kayıtları da bulunuyor.

PARTİ KASASI O'NA EMANETTİ
2000 yılından bu yana CHP'nin Genel Saymanı olarak görev yapan ve Baykal'ın en yakınındaki isimlerden biri olan Yıldız, seçiminde de parti bütçesini yönetti. Yıldız, seçim için ayrılan 80 milyon YTL'yi örgüte dağıttı. CHP ayrıca, Hazine'den aldığı 53 milyon YTL'yi de bu harcamalara ek olarak kullandı. 

gazeteport
 



Bu haber 1,016 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,299 µs