En Sıcak Konular

Gaziantep Adliyesi'ndeki saldırıda şok gelişme!

14 Mart 2013 17:05 tsi
Gaziantep'te boşanma davasından çıkan 4 kişinin öldüğü saldırının, bir mafya hesaplaşması olduğu, ölenlerin iki ateş arasında kaldığı ortaya çıktı.

Gaziantep Adliyesi'nde bir boşanma davasının görülmesinin ardından 6 kişi uzun namlulu silahlarla kurşun yağmuruna tutuldu. Olayda 4 kişi öldü, 2 kişi ise yaralandı.

Olaydan kısa süre sonra Gaziantep Valisi Erdal Ata saldırıya ilişkin yaptığı ilk açıklamada, saldırının aile içi bir problemden kaynaklandığının sanıldığını ve saldırıyı gerçekleştiren Adem Çetin adlı kişinin de gözaltında olduğunu belirtti.

İlk anda boşanma davasından çıkan tarafların arasında olduğu sanılan olayın gerçekte bambaşka olduğu bir süre sonra ortaya çıktı. 4 kişinin öldüğü, 2 kişinin de yaralandığı saldırıyı gerçekleştirdiği ileri sürülen 26 yaşındaki Adem Çetin, silahıyla birlikte teslim oldu. Çetin'in bir çete hesaplaşması nedeniyle saldırıyı düzenlediği, ancak yanlış kişilere ateş açtığı anlaşıldı.

Olay, Gaziantep Adliyesi'nde saat 12.15 sıralarında meydana geldi. Boşanma davası nedeniyle mahkemeden çıkan ailenin üzerine otoparkın çıkış noktasında uzun namlulu silahlarla yaylım ateşi açıldı.

İddiaya göre, kendisine yardımcı olan bir kadının kullandığı otomobilden inen Adem Çetin, kurşun geçirmez yelekle geldiği olay yerinde, uzun namlulu silahla ölüm kustu.

Saldırıya uğrayanlar, kurşunlardan korunmak için kaçıp kendilerini otomobillerin arasına atmaya çalıştı. Polisin müdahalesine rağmen ateş etmeyi sürdüren Adem Çetin'in kurşunlarına hedef olan ve bir yakınlarının boşanma davası nedeniyle adliyede bulunan Atilla Dedekurt (30), annesi Hatice Şener Dedekurt (54) ile kardeşi Esra Dedekurt (27) ve başka bir nedenle aynı yerde olan Zeki Erdem Öğümögütlü (21) yaşamını yitirdi. Mehmet Kenan Dedekurt ile Hasan Kırıcı ise yaralandı. Hedef alınan kişilerden ise ölen ya da yaralanan olmadı.

Katil teslim oldu

Polis, olaydan sonra kaçan saldırganların kullandığı 27 U 3266 plakalı otomobili çevre yolunda terkedilmiş halde buldu. Kısa süre sonra da, şüpheli Adem Çetin, çelik yeleği ve silahıyla birlikte aynı bölgedeki karakola giderek, polise teslim oldu. Gaziantep Emniyet Müdürlüğü'nden sağlık raporu almak için hastaneye götürülen cinayet şüphelisi Adem Çetin, "Meydanı mafya bozuntularına bırakmadık" diye bağırdı.

Yanlış hedefi taramış

4 kişinin can verdiği katliamın, 6 ay önce yine adliye önünde çıkan silahlı çatışmanın devamı olduğu ortaya çıktı. 17 Ekim 2012'de meydana gelen olayda, suç örgütü lideri olduğu öne sürülen Müslüm Çetin'in adamları ile yine organize suç örgütü lideri olduğu belirtilen Serkan Gar'ın adamları arasında silahlı çatışma yaşanmış, bu çatışmada 2'si kadın 3 kişi yaralanmış,Serkan Gar'ın adamı olduğu iddia edilen 32 yaşındaki Ekrem Kolukısa ölmüştü.

6 ay önce de çatışmışlardı

6 ay önce yaşanan çatışmanın sanıklarından Müslüm Çetin'in bugün Gaziantep Adliyesi'ndeki duruşması nedeniyle katliamın planlandığı anlaşıldı. Müslüm Çetin'in yeğeni Adem Çetin, duruşmaya gelmesi beklenen Serkan Gar'ın adamlarına silahlı saldırı düzenlemek için adliye önüne geldi. Otopark çıkışında uzun namlulu silahla ateş açan Çetin, hasımları zannettiği, boşanma davasından çıktığı öğrenilen Dedekurt Ailesi ile yakınlarının üzerine yayılım ateşi açtı. Saldırıda, 4 kişi öldü, 2 kişi de yaralandı. Böylece, cinayeti planlayan saldırganın hedefinden kimseye kurşun isabet ettiremediği ve soçsuz vatandaşların saldırının kurbanı olduğu belirlendi.

Olaydan sonra açıklama yapan Gaziantep Valisi Erdal Ata, 4 kişinin yaşamını yitirdiğini, 2 kişinin de yaralandığını doğruladı. Gaziantep Cumhuriyet Başsavcısı Mustafa Peker de, olayda ölenlerin boşanma davasından çıkan kişiler olduğunu açıkladı.

(cnnturk)



Bu haber 1,168 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,307 µs