En Sıcak Konular

Fatih Altaylı hakkında iddianame

26 Temmuz 2007 14:33 tsi
Gazeteci-yazar Fatih Altaylı hakkında bir yazısında iş adamı Aydın Doğan'a ''hakaret ettiği'' gerekçesiyle iddianame hazırlandı.

İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı'nca hazırlanan iddianamede, iş adamı Aydın Doğan'ın avukatlarının şikayet dilekçelerinde, 22 Mayıs 2007 tarihli Sabah Gazetesi'nin 23. sayfasındaki Hıncal Uluç'un köşesinde ''(POAŞ uzlaşması ve Fatih Altaylı) başlıklı bir yazının yayınlandığını kaydettikleri'' anlatıldı.

Dilekçede, söz konusu yazıda Aydın Doğan'ın, ''tescilli vergi kaçakçısı ilan edildiği'' ve ''kamuoyu önünde suç işleyen bir kişi'' olarak tanıtıldığının öne sürüldüğü belirtilen iddianamede, yapılan suç duyurusu üzerine ifadesi alınan gazeteci-yazar Hıncal Uluç'un, Sabah Gazetesi'nden ayrılan ve daha önce de POAŞ konusunda haberler yapan Fatih Altaylı'nın gönderdiği yazıyı aynen yayınladığını bildirdiği ifade edildi.

İddianamede, bu ifadenin ardından 3 Temmuz 2007 tarihinde dinlenilen Fatih Altaylı'nın uzlaşmayı kabul etmediği kaydedilerek, Altaylı'nın, POAŞ olayının nasıl ortaya çıktığını ve geçirdiği aşamaları dile getirdiğini, vergi kaçırılmasının resmi raporlarda geçtiğini, bu konuda daha önce yazdığı yazılardan dolayı ''takipsizlik kararı'' verildiğini ifade ederek, delillerini sunmak için süre istediği anlatıldı.

Fatih Altaylı'nın daha sonra delil olarak herhangi bir belge sunmadığı belirtilen iddianamede, şöyle denildi:

''Evvelce, Fatih Altaylı'nın Sabah Gazetesi'nde POAŞ ile ilgili yazmış olduğu yazılardan dolayı takipsizlik kararı verilmiş ise de orada yazılanların POAŞ ile ilgili yapılan vergi incelemesi ve sonuçlarının kamuoyuna duyurulması şeklinde olduğu, ancak Hıncal Uluç'un köşesinde yer verdiği Fatih Altaylı'nın bu yazısında ise henüz kesinleşen bir mahkeme kararı olmamasına rağmen Doğan Grubu büyük hissedarı olan Aydın Doğan'ın vergi kaçakçısı olarak nitelendirildiği, bu nitelendirmenin onun toplum içerisindeki konumuna zarar verebileceği, bu nedenle hakaret suçunun unsurları yönünden oluşmuş olduğu ve özellikle 'Aydın Doğan'ın şahsen 50 yıl vergi şampiyonu olsa da, ödeyeceği miktar, kaçırdığı tescillenen verginin KDV'si bile olamayacaktır' şeklindeki ifade ile kişilerin suçlu olarak gösterildiği, kişilik haklarına zarar verdiği anlaşılmıştır.''

İddianamede, Altaylı'nın ''yayın yoluyla hareket'' suçundan 3 ay ile 2 yıl arasında hapis cezası öngören TCK'nın 125. maddesi uyarınca cezalandırılması talep edildi.
 
Zaman



Bu haber 489 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    2,504 µs