En Sıcak Konular

''21 Mart'tan önce açıklama olabilir''

14 Mart 2013 13:26 tsi
''21 Mart'tan önce açıklama olabilir'' Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç, canlı yayında gündeme ilişkin soruları yanıtladı.

Başbakan Yardımcısı Arınç, sürecin başladığı gibi olumlu seyretmesi halinde 21 Mart'tan önce terör örgütü ele başı Öcalan tarafından bir bildiri ortaya çıkabileceğini söyledi.

Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç, A Haber televizyonunda canlı yayında gündeme ilişkin soruları yanıtladı.
 
Kamu görevlilerinin serbest bırakıldığı anımsatan Arınç, 8 kişinin ailelerine dönmüş olmasından duyduğu mutluluğu dile getirdi.
 
İmralı'ya giden heyetlerin görüşme süreçlerini de anlatan Arınç, ikinci heyetin gidişinden sonra kamu görevlilerinin serbest bırakılmasının gündeme geldiğini kaydetti.
 
İkinci heyetin görüşmesinin ardından Kandil ve örgütün Avrupa kanadına 2 mektup ulaştırılacağının söylendiğini anlatan Arınç, ''Bu mektupların yerlerine ulaştığını biliyoruz. Bu yerlerine ulaştıktan sonra da oradan gelecek cevapların Öcalan'a gelmesi, onun atacağı adımla sürecin devam etmesi öngörülüyor'' dedi.
 
İkinci heyetin görüşmesinin ardından Kandil ve örgütün Avrupa kanadına 2 mektup ulaştırılacağının söylendiğini anlatan Arınç, ''Bu mektupların yerlerine ulaştığını biliyoruz. Bu yerlerine ulaştıktan sonra da oradan gelecek cevapların Öcalan'a gelmesi, onun atacağı adımla sürecin devam etmesi öngörülüyor'' ifadelerini kullandı.
 
Beklenti var
 
''Benim görüşüme göre bu mektupların iki kaynaktan da Öcalan'a ulaşıyor olması lazım. Bundan sonra eğer bir heyet daha gidecekse ki bilebildiğim kadarıyla gitmesi gerekecek'' diyen Arınç, ne zaman ve kimlerin gideceğini şu anda söylemenin mümkün olmadığını belirtti.
 
Bu konuda bir beklenti olduğunu dile getiren Arınç, şöyle konuştu:
''Mektuplar sonrasında Öcalan'ın yine vereceği karar ve en azından 21 Mart'tan önce böyle beklenti var. Aslında tarihleri bu kadar çabuklaştırmak fazla iyimserlik de sayılabilir. Büyük bir beklenti de ortaya çıkarabilir. Ama Nevruz önemli bir olay. Çünkü her Nevruz öncesinde Türkiye'de bir karabasan gibi sıkıntı yaşanıyor. Farklı şekillerde kutlanıyor, toplumsal gösteriye dönüşüyor, çatışmalar oluyor. Bu arada istenmeyen görüntüler de çıkabiliyor. Eğer süreç başladığı gibi olumlu seyir takip edecek olursa yine 21 Mart'tan önce Öcalan tarafından yine bir bildiri, haberleşme veya onların tabiriyle bir talimat ortaya çıkabilir. Bu süreç zannediyorum ki hemen silah bırakmayla ilgili olmaz, mutlaka bir eylemsizlik çatışmasızlık kararı vereceksiniz, bundan sonra artık silahların susması gerekiyor şeklinde bir bildiri veya duyuru yapılacağını ümit ediyorum.''

aa



Bu haber 641 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,378 µs