En Sıcak Konular

Ufuk Uras'tan yeni sol vaadi

26 Temmuz 2007 14:27 tsi
İstanbul bağımsız milletvekili Ufuk Uras, İl Seçim Kuruluna gelerek mazbatasını aldı.Uras, "Biz önümüzdeki süreçte Deniz Baykal'ın solda yarattığı boşluğu doldurmak için solun yeniden yapılanmasından yana tutum alacağız" diye konuştu.

Uras, DTP'nin Meclis'te bir grup oluşturmayı planladığının belirtilerek "Siz de bu grupta yer alacak mısınız?" diye sorulması üzerine, kendisine böyle bir önerileri olmadığını, ancak önümüzdeki dönemde somut işbirlikleri gerçekleştireceklerini söyledi.

Mazbatanın kendisi açısından çok önemli olduğunu, çünkü 1969 seçimlerinde Behice Boran ve Mehmet Ali Aybar'ın seçilmesinden beri ilk defa bir sosyalistin mazbata aldığını dile getiren Uras, "Bizim için önemli ve değerli olan bu. Bu mazbatanın, Türkiye'deki barış, demokrasi, emek mücadelesine hayırlı olmasını temenni ediyorum" dedi.

Uras, "cumhurbaşkanı seçimlerinde nasıl bir tavır alacağı" yönündeki soru üzerine, yeni Meclis'in demokratik, laik, sosyal hukuk devletine uygun bir cumhurbaşkanı seçmesi gerektiğini düşündüğünü dile getirerek, "Bir uzlaşmayla, bir mutabakatla cumhurbaşkanının seçilmesi anlamlıdır. Bir uzlaşma ve arayış ile ismin çıkması gerekir. Bir isim ortaya dayatıp insanları uzlaşmaya zorlamanın anlamı yok, diye düşünüyorum" şeklinde konuştu.

Ufuk Uras, ÖDP'ye tekrar dönüp dönmeyeceğine yönelik, parti üyeliğinden hiçbir zaman ayrılmadığını belirterek, "Önümüzdeki süreçte bizim ihtiyacımız solun kapsama alanını genişletmek. Tamamen bizim kongre süreçlerimize bağlı şekillenecek. Biz önümüzdeki süreçte Deniz Baykal'ın solda yarattığı boşluğu doldurmak için solun yeniden yapılanmasından yana tutum alacağız. Bizim bütün derdimiz solu büyütmek, kapsama alanını genişletmek ve nasıl birinci bölgede tam bir güven içerisinde solun bütün renkleriyle, Alevi hareketiyle, Kürt siyasi hareketiyle, sosyalistlerle, yeşillerle, çevrecilerle ortak tutum aldığımız için başarıyla çıktıysak, önümüzdeki süreçte birinci bölgedeki modeli Türkiye'ye yönelik bir model haline getirmeyi düşünüyoruz. Adım adım ilerleyeceğiz" değerlendirmesinde bulundu.

Uras, "solda partileşme çalışmaları olup olmayacağı" yönündeki soruyu da, "Tabii. Konu ÖDP, CHP meselesi değil. Bütün bu yapıları aşan bir ortak irade oluşturmamız gerek. Yoksa, 'küçük olsun, benim olsun' ile sol büyümüyor. Soldaki daralma karşısında bizim aracımız solu büyütmek. Bu mazbata da bizim açımızdan solun büyütülmesinin bir vesilesi olacak" şeklinde cevapladı.

Haber3



Bu haber 587 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    2,620 µs