iyibilgi özel" /> iyibilgi özel"/>

En Sıcak Konular

Erdoğan’ı darbe ile tehdit eden üç yazar!

26 Temmuz 2007 14:25 tsi
Erdoğan’ı darbe ile tehdit eden üç yazar! 22 Temmuz seçimleriyle Türkiye yeni bir sürece girerken seçim sonrasındaki gelişmeler ile ilgili basında ilginç yazılar çıkıyor. iyibilgi özel

Türkiye 22 Temmuz seçimlerini başarılı bir şekilde atlattı. AKP’nin aldığı yüzde 46,7 oyla tek başına iktidarını koruduğu seçimler sonrası basında farklı yaklaşımlara sahip yazılar çıkıyor. Kimi köşeyazarları seçim sonuçlarının Türkiye’nin demokratik kimliğine güç kattığını vurgularken, kimi yazarlar CHP’nin başarısızlığını konu ediniyor. Yakaladığı başarı yüzünden AKP’yi kutlayanlar çoğunluktayken şimdi “bu sonuç nasıl alındı” tahlilleri yapılıyor.

Seçimden yenik çıkan Baykal’ın istifasını isteyen köşe yazarları olduğu gibi, Baykal’ı savunan ve solun sorunlarının Baykal’a yüklenmemesi gerektiğini belirten yazılara da yer veriliyor. CHP’de bundan sonra ne olacak sorusunun sorulduğu bu yazıların dışında Demokrat Parti ve Ağar’ın da ilgi gördüğü söylenebilir.

Buraya kadar her şey normal… Çünkü demokratik bir seçimin demokratik tartışması bu… Ancak Türk basınında üç yazar var ki onlar yazılarıyla bu çerçevenin dışına çıkıyor. Birinin yazısında açık, diğer ikisininkinde gizli bir darbe tehdidi okunuyor.

Hıncal açıkça tehdit etti!

Sabah gazetesi yazarı Hıncal Uluç bugünkü yazısında (Hıncal Uluç, 26 Temmuz 2007, Sabah)
Erdoğan’ı açık bir dille darbe ile tehdit etti. Başbakan Erdoğan’ın bugün takiyeci değil, gerçek bir demokrat olduğunu kanıtlamak zorunda olduğunu vurgulayan Uluç, “Recep Tayyip Erdoğan sandığa giden iki seçmeden birinin oyunu aldı ama, Tandoğan, Çağlayan ve Konak'taki yüz binler hâlâ orda… O muhtırayı verenler bu ülke insanının hâlâ ve hâlâ en güvenilir kurumu olmaya devam ediyorlar” şeklinde yazdı.

Hıncal Uluç Erdoğan’ın bundan sonraki tutumu ile ilgili yazdığı yazısında şu ifadelere yer verdi: Cumhurbaşkanlığı makamını da ele geçiren AKP ve lideri, bu defa Ahmet Necdet Sezer sigortasından da yoksun, yasaları bildiği gibi çıkarır, atamaları bildiği gibi yaparsa.. Muhalefetin Meclis'teki varlığı etkisiz kalırsa… O zaman muhalefet, geçmişte acı tatlı örneklerini gördük, sokağa dökülür. Doğuda terör sorunu sürerken, batıda da sokak gösterileri başlar ve giderek şiddete yol açarsa, sonuç ne olur tahmin etmek güç değil… Yani… Recep Tayyip Erdoğan, kendisine oy veren Ilımlı İslam, Liberal, Demokrat ve Muhafazakâr Merkez koalisyonunu dengede tutarken, sivil toplum örgütlerini ve zinde kuvvetleri de sokağa indirmemek zorunda… Bu ülkede istikrar sandıktan değil, yönetimden çıkar. İstikrarı bozduğu yazılan ve söylenen edilen eylemler, Menderes'ten başlayarak, hep sandıktan çıkanlara karşı yapılmadı mı, bugüne dek?..

Bayer’den ince dokunuş

Hıncal Uluç’un yukarıdaki satırları açık bir darbe tehdidi olarak algılanırken Hürriyet yazarı Yalçın Bayer 25 Temmuz tarihli yazısında bir okurunun notunu yayınladı. O notta şunlar yazılıydı: 'Zafer sarhoşluğu'na kapılmadan dikkate alınması gereken bazı risklere ve fırsatlara dikkat çekmek istiyorum: Rekor oy için, tehlikeli bir 2. Menderes dönemi benzetmesi yapılıyor. Aynı dönemde, Türk siyasi tarihine büyük yara açan gelişmeler de yaşandı. Aynı halk, seçtiklerinin iktidardan uzaklaştırılmasını ve liderlerinin 'idam'ını ya tasvip etti ya da 'seyirci' kaldı! Aman dikkat!

Oktay Ekşi birkaç gün bekleyemedi!

AKP’nin tek başına iktidara geldiği 22 Temmuz seçimleri sonrasında ilk darbe imasında bulunan kişi Hürriyet gazetesi yazarı Oktay Ekşi oldu. Ekşi 23 Temmuz tarihli yazısında Demokrat partinin 1954 seçimlerinde aldığı galibiyeti anlatıyor ve ardından yazısına şu satırları ekliyor: DP liderleri "Millet bizim arkamızda... Şimdi ülkeyi istediğimiz gibi yönetiriz" dediler. Önce Osman Bölükbaşı'yı seçip Meclis'e gönderdi diye Kırşehir'i ilçe yaptılar. Eskiden Kırşehir'in ilçesi olan Nevşehir'i "il" yaparak Kırşehir'i ona bağladılar. Sonra "Basını susturma" yasaları çıkardılar. Hikáyenin gerisini anlatmaya gerek var mı? Zaten yer de kalmadı...

www.iyibilgi.com



Bu haber 2,249 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    2,386 µs