En Sıcak Konular

En tehlikeli kırmızı

26 Temmuz 2007 14:16 tsi
ABD’nin Alaska Eielson Hava Üssü’nde 12-27 Temmuz tarihlerinde arasında yapılan Red-Flag 2007 Tatbikatı’na katılan Türk Hava Kuvvetleri büyük başarı gösterdi.

Tatbikatın başladığı tarihten itibaren 100’den fazla sorti yapan F-16 savaş ve KC-135R tanker uçakları, kırmızı ve mavi renkler arasındaki hava muharebesindeki başarıları nedeniyle diğer ülke pilotları tarafından bugüne kadar karşılaşılan ‘En tehlikeli kırmızı’ olarak adlandırıldı. Tatbikatın aktif bölümü bugün sona erdi. Yarından itibaren tatbikata katılan ülkeler dönüş yolculuklarına başlayacak. Türk Hava Kuvvetleri Birliği 28 Temmuz'da geri dönüşe başlayacak ve 2 Ağustos'da Konya 3’üncü Ana Jet Üs Komutanlığı’nda olacak.

ABD’nin Alaska Eielson Hava Üssü’nde 12-27 Temmuz tarihlerinde yapılan Red-Flag Eğitimi’ne katılan olan 6 F-16 ve 2 KC-135R tanker uçağı ile 107 personel, 7 Temmuz tarihinde Konya 3’üncü Ana Jet Üs Komutanlığı’ndan törenle uğurlandı. Uçaklar, toplu olarak İngiltere'nin Lakenhead, Kanada'nın Goosebay ve Cold Lake Meydanlarına iniş yaptıktan sonra 11 Temmuz 2007 tarihinde Alaska’nın Eilson Hava Üssü’ne intikal etti. Uçaklar havada ikmal ile toplam 20 saat 15 dakika uçuş yapıp ve yaklaşık 15 bin kilometre katetti.

EN TEHLİKELİ KIRMIZI

Red Flag 2007 tatbikatında kırmızı ve mavi renkli kuvvetler arasındaki hava muharebesinin gerçeğe yakın şartlarda simule edildi. Red Flag 2007 Eğitiminde, belirli bir senaryo dahilinde av uçakları ve SAM sistemleri ile korunan hayali bir düşman ülkenin toprakları üzerindeki taktik ve stratejik hedeflere karşı dost ve müttefik güçlerle Kompozit Kuvvet Hava Harekatı (COMAO) icra edildi. Türk Hava Kuvvetlerine ait uçaklar hava-yer, hava-hava ve havada yakıt ikmali rolünde eğitime iştirak etti. Tatbikatın başladığı tarihten itibaren 100’den fazla sorti yapan F-16 ve KC-135R tanker uçakları, hava muharebesindeki başarıları nedeniyle diğer ülke pilotları tarafından bugüne kadar karşılaşılan ‘En tehlikeli kırmızı’ olarak adlandırıldı.

Tatbikatada ABD, Türkiye, İspanya, Japonya, Moğolistan, Tayland ve NATO hava unsurları katılıyor. Endenozya, Sri Lanka ve Bangladeş gözlemci ülke olarak katılıyor. Tatbikata 1-16 uçaklarıyla sadece ABD ve Türk Hava Kuvvetleri katılıyor.

2 AĞUSTOS’TA KONYA’DA OLACAKLAR

132 nci Filo Komutanlığı’na ait F-16 ve 101'nci Filo Komutanlığı’na ait KC-135R uçağı ile toplam 107 personelden oluşan Hava Kuvvetleri Komutanlığı birliği, 28 Temmuz tarihinde geri intikale başlayacak. Alaska’daki Eilson Hava Üssü’nden başlayarak sırasıyla Cold Lake/Kanada, Goose Bay/Kanada, Lakenheath/İngiltere üzerinden gerçekleştirilecek intikal neticesinde pilotlar 2 Ağustos tarihinde Konya’ya dönecek. Red Flag tatbikatına katılan Türk Hava Kuvvetleri personeli burada kazandıkları bilgi ve becerilerini Anadolu Kartalı eğitimine de aktaracak.

hürriyet



Bu haber 456 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,538 µs