En Sıcak Konular

'Serbest bırakılmaları pazarlığın sonucu değil'

13 Mart 2013 18:41 tsi
'Serbest bırakılmaları pazarlığın sonucu değil'
Başbakan Yardımcısı Beşir Atalay, Meclis'te gazetecilerin sorularını yanıtladı.

Başbakan Yardımcısı Atalay, kamu görevlilerinin serbest bırakılmasına ilişkin, "Bu karşılıklı bir pazarlığın sonucu falan değil" dedi.

Serbest bırakılan kamu görevlilerine ''geçmiş olsun'' dileğinde bulunan Atalay, ''Onlarla ilgili bizim kaygılarımız vardı. Özellikle kaymakam yardımcısı benim ilimden, Kırıkkale. Annesi ile yakın görüşüyorduk'' dedi.
 
Kamu görevlilerinin sağlık durumlarıyla ilgili bir sorun olmadığını ifade eden Atalay, zaten orada sağlık personeli ve doktorun bulunduğunu söyledi.

Konuyla ilgili bazı değerlendirmeleri anımsatan Atalay, ''Bu karşılıklı bir pazarlığın sonucu falan değil, kesin olarak onu ifade etmek istiyorum. Ama bunu biz sürecin yürümesi açısından olumlu bir jest, olumlu bir tutum olarak değerlendiriyoruz. O açıdan memnunuz'' dedi.
 
Kamu görevlilerinin ailelerine teslimlerinin uygun şekilde yapıldığını belirten Atalay, şöyle devam etti:
''Zaten burada pek provoke edilecek fazla bir boyut da yok. İşte aileleri alıp gidecekler. Dolayısıyla biz olumlu karşılıyoruz. Doğrusu ben BDP'nin kendi aralarındaki konuşma notlarının basına sızdırılmasıyla ilgili açıklamasını ve tavrını da olumlu buluyorum. Yine süreç açısından onu da olumlu buluyorum. Çünkü bu tür şeyler daha önce açıklanmıştı, güven sarsıcı şeyler. Burada açıkça, 'bunu biz yaptık, bizim adamlarımız yaptı ve onlara da gerekli müeyyide uygulandı' şeklinde açıklamalarını da olumlu buluyorum. Yani bu ikisi de sürece doğrusu olumlu katkılar verecek. Zannediyorum vatandaşlarımız için de milletimiz için de bunlar sürece desteği artıcı gelişmelerdir.''
 
Atalay, ''Devlet memuru oldukları için kademe ilerlemeleri devam edecek mi?'' sorusu üzerine, bunların teknik konular olduğunu ifade etti. Atalay, ''Ama görevleriyle ilgili bir sorun yok. Görevlerine başlayacaklar, devam edecekler'' diye konuştu.
 
Terör örgütü elebaşı Öcalan'ın yazdığı mektuplar ile İmralı'ya gidecek üçüncü heyete ve sürecin devamına ilişkin soruya da Atalay, ''Her şey iyi yürüyor, bir sorun yok'' karşılığını verdi.

aa



Bu haber 648 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    4,240 µs