En Sıcak Konular

Güler'den casusluk soruşturması ile ilgili açıklama

13 Mart 2013 16:55 tsi
İçişleri Bakanı Muammer Güler, CHP Manisa Milletvekili Özgür Özel'in, 'askeri casusluk' davası iddianamesinin tutarsız hazırlandığını iddialarına cevap verdi.

Güler, Şahsımı ilgilendiren veya diğer konuları ilgilendiren konulara bakıyoruz." dedi. CHP'li Özel, 'askeri casusluk' iddianamesinde üst düzey yetkililere ait cinsel içerikli resim bulundurduğu yer alan sivil bürokratların neden yargılanmadığını sormuş, "İddianamede adı geçen sivil bürokratlar ne yapmışlar: Bürokratlardan bazıları Muammer Güler, Hüseyin Çapkın, Reşat Altay'a ait resim ve belgeleri bulundurmuş ve yayınlamışlar. Bunları ben söylesem gerçekten iddia olur." demişti.

 İçişleri Bakanı Muammer Güler de Vilayetler Evi'nde konuya ilişkin gazetecilere yaptığı değerlendirmede "Şimdi öğrendim, CHP milletvekilinden bir açıklama gelmiş. Bu daha önce askeri casusluk soruşturması veya İzmir soruşturması diye bilinen bir olay. Cumhuriyet Savcılığı tarafından intikal ettirildi. Oradaki belgelere baktık, orada ismi geçen kamu görevlileri ile ilgili her bakanlık kendisi açısından idari bir inceleme ve soruşturma yapıyor. Tabi olayın adli boyutu İzmir Savcılığı'nda yürütülmekle beraber, bizim bakanlığımızı ilgilendiren bölümle ilgili biz de bir araştırma yapıyoruz." dedi.

 Güler, araştırmalarını ise şöyle açıkladı: "Birinci araştırmamız şu: Bu belgeler gerçekten bir sır teşkil eden belgeler midir değil midir? İkincisi; sırsa veya değilse o duruma göre yapılan o faaliyet doğru bir şey midir? Böyle bir şey verilmiş midir, verilmemiş midir? Verildiyse suç veya disiplin suçu teşkil ediyor mu? Bu konuda mülkiye müfettişlerinin araştırmaları devam ediyor"

 Güler, kendi isimlerinin anılmasını ise "Orada ismi geçen şahsımla, İstanbul Emniyet Müdürü ve eski Trabzon Emniyet Müdürü ile ilgili ifadeleri de olmuş. Evet İstanbul Valiliği'nde yapılan araştırmalar ile ilgili belgelerin de verilmiş olduğu bizim de bilgimiz dahilinde. İstanbul Valiliği'ndeki bazı araştırma konuları orada belge olarak bulundurulmuş onu da tahkik ettiriyoruz. Başka bir şey yoktur. Şahsımı ilgilendiren veya diğer konuları ilgilendiren konulara bakıyoruz." değerlendirmesinde bulundu.

(CİHAN)

Bu haber 583 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,705 µs