En Sıcak Konular

Bozdağ'dan gurbetçi aileye otopsi açıklaması

13 Mart 2013 14:58 tsi
Başbakan Yardımcısı Bekir Bozdağ, Almanya'da hayatını kaybeden aileye ikinci kez otopsi yapılmasının güvensizlikten değil zaruretten kaynaklandığını, kamuoyunu tatmin etmek için yapıldığını söyledi.

Bozdağ, Almanya'da yangında hayatını kaybeden Nazlı Özcan Soykan ve 7 çocuğunun cenaze namazının kılınacağı Afyon İmaret Camii girişinde soruları cevapladı. Ailelere İstanbul'da Adli Tıp Kurumu'nda ikinci otopsi yapılmasına Alman makamlarının serzenişte bulunduğunun hatırlatılması üzerine Bozdağ, "Bunun bizim kendi iç hukukumuzla ilgili bir yönü var. Türkiye'nin kendi iç mevzuatı çerçevesinde yapılan bir uygulamadır. Dışarıda otopsi yapılmış olması bu otopsinin yapılmasına engel değildir.

Birinci nedeni bu rutin bir uygulamadır. İkinci nedeni de Türkiye'nin yaşanan bazı olaylar nedeniyle geçmişte de büyük acıları oldu, tecrübeleri oldu. Buna dair de insanların kafasında sorular da oluştu. O soruları ortadan kaldırmak, yanlış spekülasyonların önüne geçmek ve kamuoyunu tatmin etmek açısından burada böyle bir yasal sorumluluk olmasına rağmen böylesine bir faydası var bunun." dedi. Bozdağ, bunun bir güvensizliğin sonucu yapılmış bir otopsi olmadığını, bir zaruretin sonucu yapılmış bir otopsi olduğunu kaydetti.

Soru işaretlerinin giderilmesine ilişkin elde edilen deliller olup olmadığı yönündeki bir soruya ise Bozdağ, şu cevabı verdi: "Şu anda somut veriler yok. Tabi ki bütün değerlendirmeler kişilerin akıl yürütmeleri sonucu ortaya koydukları görüşlerden hareketle yapılıyor. Henüz deliller tam anlamıyla değerlendirilmiş değildir. Delillerin tamamı incelendikten sonra bir şeyler söylenebilir. Uzmanların teknik incelemelerini gereklerine riayet ettikten sonra somut olarak ortaya bazı şeyler çıkacaktır."

Türkiye olarak bu delil incelemelerinin bütün ihtimalleri dikkate alarak yapılmasını istediklerini ifade eden Bozdağ, şöyle devam etti: "Doğru yapılması, sağlıklı yapılmasıdır. Biz bu noktada Türkiye olarak bu süreçte Alman makamlarıyla beraber çalışmaya hazır olduğumuzu da ifade ettik. Böyle bir şey olduğunda da biz bu noktada birlikte çalışabiliriz."

Evi inceleme fırsatı olduğunu, manzarayı anlatmasının çok zor olduğunu belirten Bozdağ, "Allah böyle bir hadiseyi kimseye yaşatmasın. Almanya'da çıkan yangında hayatını kaybeden kardeşlerimizi defnetmek üzere Afyonkarahisar'dayız. Almanya'daki yangın hepimizin yüreğinin sızısını artırdı. Yüreklerde de başka yangına neden oldu. Bütün Türkiye'de büyük bir hüzün var. Bu vesileyle hayatını kaybeden bütün kardeşlerimize Allah'tan rahmet diliyorum. Ailelerine, Afyonlulara başsağlığı diliyorum." şeklinde konuştu.

CİHAN
 

Bu haber 511 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    4,744 µs