En Sıcak Konular

Turkcell'e SPK ayarı

12 Mart 2013 10:54 tsi
Turkcell'e SPK ayarı Ortakları arasında bir türlü anlaşma sağlanamayan Turkcell'de Sermaye Piyasası Kurulu yönetime el koydu.

 Üç ortağın birer yönetim kurulu üyesi görevden alındı. Yerlerine SPK'nın belirlediği 3 isim atandı. Göreve gelen isimler arasında eski Enerji Bakanı Hilmi Güler, Eski Turizm Bakanı Atilla Koç ve Ahmet Akça bulunuyor.

BAĞIMSIZ ÜYELER ATANDI

SPK'dan gece yapılan açıklamada, 2011'de yürürlüğe giren Kurumsal Yönetim İlkeleri Tebliği'ne dikkat çekilerek, 'Payları borsada işlem gören ve Kurumsal Yönetim İlkelerine uyum zorunluluğu bulunan Turkcell, söz konusu tebliğde uygulanması zorunlu tutulan ilkelere uyum sağlamamış, şirkete verilen süreye, gerekli bilgilendirme ve uyarılara rağmen Kurumsal Yönetim İlkelerine uyum amacıyla mevzuat ile zorunlu tutulan bağımsız yönetim kurulu üye atamasını yapmamıştır. Tebliğe uyun zorunluluğunu teminen şirketin halen görev yapmakta olan yönetim kurulu üyelerinden 3'ü görevden alınarak yerlerine yeni bağımsız üyeler seçilip göreve başlayana ya da kurulumuzca bu konuda yeni bir karar alınıncaya kadar görev yapmak üzere 3 bağımsız yönetim kurulu üyesi atanmıştır' denildi. SPK'dan yapılan açıklamaya göre Mehmet Bülent Ergin, Tero Erkki Kivisaari ve Oleg Adolfoviç Malis'in yerine Ahmet Akça, Eski Kültür Bakanı Atilla Koç ve eski Enerji Bakanı Mehmet Hilmi Güler atandı.

KASADA 3 MİLYAR TEMETTÜ VAR

Turkcell'deki yönetin değişikliği küçük yatırımcıların merakla beklediği temettü sorununu da çözecek. Şirketin kasasında dağıtılmayı bekleyen 3 milyarlık temettü bulunuyor. Bunun dağıtılması için yönetim kurulunun karar alması gerekiyor. Ancak mevcut yönetim kavgalı olduğu için bugüne kadar karar alınamadı. Yeni yönetimin göreve başlamasıyla birlikte temettü de dağıtılabilecek.

Bu haber 653 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    2,586 µs