En Sıcak Konular

Meteorolojiden sağanak uyarısı!

12 Mart 2013 10:38 tsi
Yeni günde hava nasıl olacak? Hangi bölgelerde yağış görülecek?

Bugün  Batı bölgelerde sağanak ve yer yer gök gürültülü sağanak şeklinde görülecek yağışların, öğle saatlerinden itibaren batı bölgelerde kuvvetlenerek, Balıkesir, Bursa, Manisa, İzmir, Aydın'ın kuzey ve doğusu, Çanakkale'nin güneyi ile öğleden sonra ve akşam saatlerinde Bilecik, Kütahya, Eskişehir, Sakarya, Yalova, Bolu, Karabük, Çankırı ve Ankara çevrelerinde yerel olarak etkili olması bekleniyor.

Rüzgarın güney ve güneybatı yönlerden özellikle yağış anında kuvvetli olarak eseceği tahmin ediliyor.

ANİ SU BASKINLARINA DİKKAT!

Bugün (12.03.2013 Salı) batı bölgelerde beklenen yerel kuvvetli gök gürültülü sağanak yağışın neden olabileceği yerel dolu yağışı, yıldırım, ani sel, su baskını ile gerçekleşen son yağışlar nedeniyle toprağın suya doygun halde olması ve havzalarda doluluk oranı sonucu muhtemel taşkın riskine karşı dikkatli ve tedbirli olunması gerekmektedir.

BÖLGELERİMİZDE HAVA

MARMARA: Parçalı ve çok bulutlu, bölgenin güney ve doğu kesimlerinin aralıklı sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların öğle saatlerinden itibaren etkisini artırarak Bursa, Balıkesir, Bilecik, Yalova ve Çanakkale'nin güney kesimlerinde yer yer kuvvetli olması bekleniyor. Rüzgarın güneyli yönlerden kuvvetlice (30-50 Km/S) eseceği tahmin ediliyor.

EGE: Parçalı ve çok bulutlu, bölge genelinin aralıklı sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların öğle saatlerinden itibaren İzmir, Manisa, Kütahya ile Aydın'ın kuzey ve doğu kesimlerinde yer yer kuvvetli olması bekleniyor. Rüzgarın; güney ve güneybatı yönlerden kuvvetlice (30-50 Km/S) esmesi bekleniyor.

AKDENİZ: Parçalı ve çok bulutlu, bölgenin batı kesimleri ile öğle saatlerinden sonra Kahramanmaraş çevrelerinin sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Rüzgarın bölgenin batı kesimlerinde güneyli yönlerden kuvvetlice (30-50 Km/S) esmesi bekleniyor.

İÇ ANADOLU: Parçalı ve çok bulutlu, kuzey kesimlerinin aralıklı yağmur ve sağanak, yer yer gök gürültülü sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların öğleden sonra ve akşam saatlerinde Ankara, Eskişehir ve Çankırı çevrelerinde yer yer kuvvetli olması bekleniyor. Rüzgarın güneyli yönlerden kuvvetlice (30-50 Km/S) eseceği tahmin ediliyor.

BATI KARADENİZ: Parçalı ve çok bulutlu, aralıklı yağmur ve sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların öğleden sonra ve akşam saatlerinde Bolu ve Karabük çevrelerinde yer yer kuvvetli olması bekleniyor.

ORTA ve DOĞU KARADENİZ: Çok bulutlu, Orta Karadeniz Bölümü ile zamanla bölge genelinin aralıklı yağmur ve sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Doğu Karadeniz'in iç kesimlerinde yüksek kar örtüsü nedeni ile yaşanabilecek muhtemel çığ tehlikesine karşı dikkatli ve tedbirli olunması gerekmektedir.

DOĞU ANADOLU: Parçalı ve çok bulutlu, batı kesimleri ile zamanla kuzey ve doğusunun yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların genellikle yağmur, doğusunda gece saatlerinde karla karışık yağmur ve kar şeklinde olması bekleniyor. Bölgenin kuzey ve doğu kesimlerinde yüksek kar örtüsü nedeni ile yaşanabilecek muhtemel çığ tehlikesine karşı dikkatli ve tedbirli olunması gerekmektedir.

GÜNEYDOĞU ANADOLU: Parçalı ve çok bulutlu, akşam saatlerinde doğu kesimlerinin yağmur ve sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor.



Bu haber 522 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    2,443 µs