En Sıcak Konular

Yunanistan'dan Kıbrıs açıklaması

11 Mart 2013 17:39 tsi
Güney Kıbrıs Rum Yönetimi'nin (GKRY) yeni lideri Nikos Anastasiadis ile görüşen Yunanistan Başbakanı Andonis Samaras, GKRY'de lider değişikliğiyle oluşan "yeni ortamın ne ölçüde değerlendirileceğinin Kıbrıs Türk tarafının tutuma bağlı olduğunu" savund



GKRY'de 24 Şubat'ta yapılan seçimlerde Rumların yeni lideri olan Anastasiadis, ilk yurt dışı ziyaretini Yunanistan'a yaptı.

 Anastasiadis, dün akşam saatlerinde geldiği başkent Atina'da, bugün Yunanistan Cumhurbaşkanı Karolos Papulyas, Başbakan Andonis Samaras ve Dışişleri Bakanı Dimitris Avramopulos ile bir araya geldi.

 Başbakan Samaras, Anastasiadis'le görüşmesinin ardından yaptığı açıklamada, GKRY'de lider değişikliğiyle oluşan "yeni ortamın ne ölçüde değerlendirileceğinin Kıbrıs Türk tarafının tutuma bağlı olduğunu" savundu.

 Anastasiadis'in, Kıbrıs'ta özlü ve sonuç getirici yeni müzakereler yapılmasına yönelik önerilerini hazırlaması için kendisine mutlaka zaman tanınması gerektiğini belirten Samaras, "umarım diğer taraf da bu konudaki niyetini ortaya koyar" dedi.

 Samaras, Rum lider ile "Kıbrıs'ın doğal zenginliklerinin değerlendirilmesi konusunu da görüştüğünü" belirterek, "münhasır ekonomik bölgelerin değerlendirilmesinin Kıbrıs'ın (Rum Kesimi) lağvedilemez bir hakkı olduğunu" öne sürdü.

 Kıbrıs'ta çözümün, "BM kararları, uluslararası hukuk ve Avrupa Birliği müktesebatı ilke ve değerleri temelinde olması gerektiği" görüşünü dile getiren Samaras, Kıbrıs'ta "adil, işleyebilir ve kalıcı bir çözüm" bulunmasında Yunanistan'ın her zaman Kıbrıslı Rumların yanında olacağını söyledi.

 Yunan Başbakan Samaras ayrıca, Anastasiadis ile her iki ülkenin de içerisinde bulunduğu ekonomik zor durumla ilgili verimli bir görüşme gerçekleştirdiğini kaydetti.

 Anastasiadis ise yaptığı kısa konuşmada, Kıbrıslı Rumlara olan desteğinden dolayı Yunanistan'a minnettar olduğunu belirterek, Samaras'a teşekkür etti.

 (AA)

Bu haber 588 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,184 µs