En Sıcak Konular

ISAF komutanı, Karzai'nin iddialarını reddetti

11 Mart 2013 14:26 tsi
NATO öncülüğünde Afganistan'da bulunan Milletlerarası Güvenlik Yardım Kuvveti (ISAF) Komutanı Joseph Dunford, Afganistan Devlet Başkanı Hamid Karzai'nin ABD ile Taliban arasında bir anlaşma olduğuna dair yaptığı açıklamayı reddetti.

 Dunford, Karzai'nin "ABD kuvvetleri ile Taliban'ın ortak çalıştığı ve Taliban'ın yabancı kuvvetlerin ülkeyi terk etmesini istemediği" iddialarına itiraz etti.

 Afganistan Devlet Başkanı Hamid Karzai'nin ABD ile Taliban'ın ortak çalıştığına dair ifadelerini reddeden Milletlerarası Güvenlik Yardım Kuvveti (ISAF) Komutanı General Joseph Dunford, Karzai'nin iddialarına dair yaptığı açıklamada, "Geçen 12 sene boyunca çok sert bir şekilde savaştık. Geçen 12 yılda çok fazla kan döktük. Şiddet ve istikrarsızlığın lehimize olabileceğini düşünmeksizin 12 yıl boyunca Afgan Güvenlik Kuvvetleri'nin gelişmesine yardımcı olduk" şeklinde konuştu.

 Pazar günü 9 kişinin ölümüyle sonuçlanan Kabil'deki bombalı saldırının ardından açıklama yapan Afganistan Devlet Başkanı Karzai, "ABD, Taliban, Avrupalı Devletler ve Körfez Devletleri arasında devam eden anlaşmalar var" şeklinde konuşmuştu. Karzai ayrıca Cumartesi günkü saldırıdan sonra da Taliban'ın yabancı askeri kuvvetlerin ülkeden gitmesini istemediği açıklamasında bulunmuştu. Karzai'nin bu iddialarını kat'i surette reddeden ISAF Komutanı General Joseph Dunford yaptığı açıklamada, "Devlet Başkanı Karzai bana asla ABD ve Taliban'ın gizli anlaşmalar yaptığı doğrultusunda bir şey söylemedi. Benim size söyleyebileceğim tek şey bunun kesinlikle yalan olduğudur. Bizim Taliban ile ortak çalışmamız için geçerli hiçbir sebebimiz yok" ifadelerine yer verdi. ABD kuvvetlerinin gelecek yılın sonunda Afganistan'dan ayrılma planı içerisinde olduğunu da hatırlatan General Dunford, "Afganistan'da istikrarsızlığı desteklemek için hiçbir sebebimiz yok. Ve bu 12 yıllık süre içinde tek yaptığımız 2014'ü takip eden yıllarda bölgede avantajı eline alacak olan Afgan insanına barış ve istikrar getirmekti" ifadelerini kullandı.

Bu haber 565 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    2,316 µs