En Sıcak Konular

Arınç, Sudan Meclis Başkanı ile görüştü

11 Mart 2013 14:22 tsi
Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç, Türkiye ve Sudan arasında, tarihten gelen çok köklü dostluk ilişkileri olduğunu, geçmişten bu yana bu dostluk ve kardeşliğin daha da pekiştiğini söyledi.

Arınç, Sudan Ulusal Meclis Başkanı Ahmet İbrahim El Tahir'i ve beraberindeki heyetle Başbakanlık Merkez binada biraya geldi.

Sudan Meclis Başkanı El Tahir'in TBMM Başkanı Cemil Çiçek'in daveti üzerine Türkiye'ye geldiğini aktaran Arınç, konuk Başkan ve beraberindeki heyeti misafir etmekten büyük mutluluk duyduklarını söyledi.

El Tahir ile TBMM Başkanlığı yaptığı dönemde beraber çalışma yapma fırsatı bulduğunu, iki ülke arasında karşılıklı ziyaretler olduğunu ifade eden Arınç, ''Türkiye ve Sudan arasında, tarihten gelen çok köklü dostluk ilişkilerimiz var. İki halk, birbirini çok seviyor. Geçmişten bu yana bu dostluğumuzu kardeşliğimizi daha da pekiştirdik. Hükümetler ve parlamentolar arası, ilişkilerimiz çok güçlüdür. Umarım bu ziyaret, bu ilişkileri daha da güçlendirecektir. İki ülke arasındaki ilişkilerin geldiği noktayı biraz sonra resmi olarak görüşeceğiz'' diye konuştu.

Arınç, El Tahir ve beraberindeki heyetin Türkiye'de olmasından duyduğu memnuniyeti dile getirerek, gerçekleştirecekleri heyetler arası görüşmede iki ülke arasındaki ilişkilerin ayrıntılı olarak ele alınacağını belirtti.

El Tahir de Türkiye'yi ziyaret etmekten büyük mutluluk duyduğunu ifade etti.

Arınç'ın TBMM Başkanlığı görevini yürüttüğü dönemde kendisiyle bir araya geldiğini hatırlatan El Tahir, kendisinin de aradan geçen sürede yürütme organındaki görevinden parlamento başkanlığı görevine geldiğini anlattı. TBMM Başkanı Çiçek'e de daveti nedeniyle teşekkür eden El Tahir, faydalı bir ziyaret gerçekleştireceklerine inandığını söyledi.

Arınç ve Tahir'in açıklamalarının ardından basına kapalı olarak heyetler arası görüşmelere geçildi.


AA



Bu haber 560 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    4,076 µs