En Sıcak Konular

Polise şiddet gören kadını koruma eğitimi

11 Mart 2013 13:58 tsi
Emniyet Genel Müdürlüğü, şiddet gören kadınların ve büyükelçiliklerin korunması konusunda personelini eğitmek amacıyla eğitim semineri düzenledi.

Emniyet Genel Müdürlüğü Koruma Dairesi Başkanlığı tarafından Afyonkarahisar'da düzenlenen "İl Koruma ve Hassas Bölgeleri Koruma Şube Müdürleri ile Personeli Eğitim Semineri"ne 81 ilden 243 polis katıldı.

Afyonkarahisar Valisi İrfan Balkanlıoğlu, Koruma Daire Başkanlığı tarafından bir otelde düzenlenen seminerin açılış töreninde yaptığı konuşmada, koruma şubenin son derece önemli olduğunu, sezgileri çok kuvvetli ve kaliteli insanların burada görev yapması gerektiğini söyledi.

"Rejim tartışılır duruma geliyor"

Koruma şubelerinde deneyimli kişilerin görev yapması gerektiğine değinen Vali Balkanlıoğlu, nüfuzlu kişilerin suikasta uğradığı durumları örnek göstererek, "Ondan sonra devlete, hükümete ya da belli bir sosyal tabakaya projektör tutulup, 'bunlar suçludur' diye ilan ediliyor ve bu uygulamalar çoğaldıkça rejim tartışılır durumuna geliyor. Yaptığınız görev, emniyet içerisindeki en önemli görev" diye konuştu.

Şiddet gören kadınlar ve büyükelçiliklerin korunması

Emniyet Genel Müdürlüğü Koruma Dairesi Başkanı Yesari Vural da  İl Emniyet Müdürlüklerinin Koruma ve Hassas Bölgeleri Koruma Şube Müdürlükleri'nden 92 şube müdürü, şube müdür vekili, 151 amir ve memur olmak üzere 243 katılımcıyla seminerin gerçekleştirileceği bilgisini vererek, programın temel amacının mesleki faaliyetleri açısından olumlu gelişmeleri yakalamak, bilgi ve deneyimlerin gelişmesine katkıda bulunmak olduğunu dile getirdi. Seminerde genel hatlarıyla ülke genelinde koruma hizmetlerinde yaşanan aksaklıkların ele alınacağını ifade eden Vural,  "Son günlerde kamuoyunu meşgul eden kadınların korunması, özellikle şiddet gören kadınların korunması yine şiddet görme ihtimali bulunan kadınların korunması, aile bireylerinin korunmasında karar alma süreci ve koruma şekliyle koruma uygulamalarının nasıl yürütüleceği, uygulamada düşülen tereddütleri görüşeceğiz. Yine büyük elçilikler, konsolosluklar veya yabancı temsilciliklerin korunmasına dair polis noktaların mütekabiliyet esaslarına ve ilgili bakanlığın görüşü çerçevesinde şekillenen korumu usul ve yöntemleri gibi konular görüşülecek" şeklinde konuştu.

Vural, seminere katılanları emniyet kemeri takmaları konusunda da uyardı.

cnnturk


Bu haber 589 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    2,760 µs