En Sıcak Konular

Bildt: Suriye'de sadece siyasi çözüm olabilir

11 Mart 2013 13:38 tsi
AB dışişleri bakanları, Esed rejiminin uzlaşmaz tavrına rağmen Suriye'de siyasi çözüm çabalarının sürdürülmesine destek veriyor.

İsveç Dışişleri Bakanı Carl Bildt, AB dışişleri bakanlarının BM ve Arap Birliği'nin Suriye Özel Temsilcisi El Ahtar İbrahimi'yle toplantısına katılırken yaptığı açıklamada, "Suriye'de gerçekçi bir zaman diliminde ulaşılabilir olan sadece siyasi çözümdür. Siyasi çözümün ulaşılabilir olup olmadığı tartışmaya açık, ama görünürde hiçbir askeri çözüm yok. Askeri çözüm bölgenin tahribat riskini barındırıyor" dedi.

İngiltere Dışişleri Bakanı William Hague de siyasi çözüm çabalarını teşvik etmek için Suriye muhalefetine desteğin artırılması gerektiğini vurguladı.

Hague, "Muhalefete, Suriye Ulusal Koalisyonu'na desteği artırmaya devam ederek, siyasi çözüm olmaması halinde bunu yapacağımız konusunda rejime açık bir mesaj göndermeliyiz" ifadesini kullandı.

AB Dış İlişkiler ve Güvenlik Politikası Yüksek Temsilcisi Catherine Ashton da siyasi çözüm çabalarına destek vererek Esed'e "git" çağrısını tekrarladı.

Ashton, "En önemli şey, siyasi çıkış bulunması için çabalamak ve destek vermek. Suriye'de devam eden katliamları ve şiddeti durdurmamız gerekiyor" şeklinde konuştu.

AB dışişleri bakanları, Özgür Suriye Ordusu Genelkurmay Başkanı Selim İdris'in geçen haftaki Brüksel ziyaretinde silah ambargosunun kaldırılması talebinin gündemlerinde olmadığını söylediler.

İdris, Avrupa Parlamentosu'nda yaptığı konuşmada, Batılı ülkelerin kendilerine başlangıçta taahhüt ettikleri silah yardımının gelmesi halinde Esed rejimini 1 ay içinde devirme sözü vermişti.

aa


Bu haber 516 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    2,665 µs