En Sıcak Konular

'Cilvegözü bombacıları yakalandı'

11 Mart 2013 13:32 tsi
'Cilvegözü bombacıları yakalandı' Cilvegözü sınır kapısındaki patlamanın zanlıları yakalandı iddiası.

Emniyet Genel Müdürlüğü, Hatay Reyhanlı Cilvegözü Sınır Kapısı'nda bomba yüklü bir araçla gerçekleştirilen terör eyleminde 14 kişi hayatını kaybettiğini hatırlatarak, "Adana Cumhuriyet Başsavcılığı'na sevk edilen 8 şahıstan 5'i tutuklanmaları talebiyle mahkemeye sevk edilmiştir" dedi.

Emniyet Genel Müdürlüğü'nden yapılan açıklamada, Cilvegözü Sınır Kapısı'nda, 11 Şubat'ta bomba yüklü bir araçla gerçekleştirilen terör eyleminde 14 kişinin hayatını kaybettiği, 4'ü Türk vatandaşı, 26 kişi yaralandığı ve 20 aracın da hasar gördüğü hatırlatıldı. Patlayan araçta 3 şahsın bulunduğu, bu şahıslardan 2'sinin araçtan inerek Suriye'ye geri döndüğü, 1 şahsın ise Türkiye'ye giriş yaptığının belirlendiği kaydedilen açıklamada, şöyle denildi:

"Ülkemize giriş yapan şahsın da kısa bir süre sonra Yayladağı Sınır Kapısı'ndan çıkış yaptığı görülmüştür. Yapılan istihbari çalışmalar neticesinde bu şahısların kimlik bilgileri tespit edilmiştir. Sürdürülen çalışmalar sonucu elde edilen istihbari ve adli bilgiler doğrultusunda 7 Mart'ta operasyon başlatılmış, 8-9 Mart'ta sürdürülen operasyonlarda terörist eylemi organize eden ve patlayan aracı olay yerine getiren 2 şahsın da aralarında bulunduğu toplam 8 şahıs gözaltına alınmıştır. Adana Cumhuriyet Başsavcılığı'na sevk edilen 8 şahıstan 5'i tutuklanmaları talebiyle mahkemeye sevk edilmiştir. Gözaltına alınan 8 kişiden 5'i Suriye, 3'ü Türk vatandaşı, tutuklamaya sevk edilen 5 kişiden 4'ü Suriye, 1'i ise Türk vatandaşıdır."

4'Ü SURİYE UYRUKLU 1'İ TÜRK

İçiçleri Bakanı Muammer Güler gözaltına alınanlar arasında saldırıyı bizzat gerçekleştiren 2 kişinin de olduğunu söyledi. Güler, sınır kapısındaki patlama ile ilgili olarak 4'ü Suriye uyruklu 5 kişinin mahkemeye sevk edildiğini, zanlıların Suriye istihbaratı ve ordusu ile bağlantıları bulunduğunun tespit edildiğini bildirdi.

Patlamayla ilgili 1 kişinin daha arandığı, soruşturmanın sürdüğü kaydedildi.

KAÇIRILAN KAMU GÖREVLİLERİ

Bakan Güler, PKK tarafından kaçırılan kamu görevlileriyle ilgili olarak bir heyetin oluşturulduğunu, 3 BDP milletvekili, Mazlumder Başkanı, İHD Genel Başkanından oluşan bu heyetin yarın gidip rehineleri getirmesinin beklendiğini ifade ederken, "Heyetin yarın gideceği ve yarın bize teslim edileceği ifade edildi. Cuma gününden beri bir müsteşar yardımcımız ve emniyet üst düzey görevlilerinden oluşan bir heyeti Habur'da tutuyoruz. Emniyet birimleri, TSK ile güvenlik birimleri ve cumhuriyet savcılarıyla, sağlık birimleriyle gerekli koordinatlar oldu. Şu anda orada müsteşar yardımcısının başkanlığında Şırnak vali vekilimiz, Habur mülki idare amirimiz, Silopi kaymakamımız, hükümet yetkilileri ve diğer bütün yetkililer olayı koordine ettiler" dedi.

ŞOVA DÖNÜŞMESİNE KESİNLİKLE FIRSAT VERİLMEYECEK
"İnşallah ailelerine kavuşmalarını bekliyoruz, ailelerine de haber ettik" diyen Güler, "Şova dönüşmesine kesinlik fırsat verilmeyecektir. Bunu buradan ifade ediyorum. Kendilerini de bu anlayışı göstermelerini bekliyoruz. Böyle bir şeye fırsat vermemiz mümkün değildir. Madem bir teslimat yapılacaksa onu biz usul idaresinde yetkili oradaki arkadaşlarımıza gerekli özen gösterilerek teslim edilecektir. Olumsuz görüntülerin yaşanmasını asla istemiyoruz. Gerekli tedbirlerimizi almış durumdayız" ifadelerini kullandı.

NEVRUZ TEDBİRLERİMİZİ ALDIK
Nevruz önlemlerinin 17'sinden başlayıp 21'inde bitmek üzere değişik illerde müracaatlar olduğunu kaydeden Bakan Güler, "Elbette ki yasal bir gün kutlaması şeklinde değerlendiriyoruz. Geçmiş yıllarda yaşanan olumsuzlukların şiddet hareketlerinin yaşanmasına tabi ki izin vermemek anlamında, biz rutin tedbirlerimizi sürdürüyoruz. Bu sürece zarar vermeyecek şekilde gerçekleşmesini de bekliyoruz. Nevruz herkesin yaşamak istediği bir sevinci ifade eder. Bu anlamda herkesin kendisini ifade edebileceği, bayram coşkusunu yaşayabileceği ama başkalarının özgürlüğünün ihlal edilmeden gerçekleşmesini arzu ediyoruz. Buna yönelik tedbirlerimizi sürdürdük, anlayış bekliyoruz" diye konuştu.

AA



Bu haber 884 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,227 µs