En Sıcak Konular

Bozdağ'dan Almanya'daki yangınla ilgili açıklama

11 Mart 2013 13:28 tsi
Başbakan Yardımcısı Bekir Bozdağ, Almanya'daki yangın faciasıyla ilgili, ''Ortaya çıkan verilerde bir kundaklama emaresi gözükmediğine ilişkin açıklamalar var'' dedi.

Bozdağ, makamında Somali'ye bağlı özerk Somaliland Cumhurbaşkanı Ahmet Muhammed Silanyo ve beraberindeki heyetle görüştü. Basına kapalı gerçekleşen görüşme sonrasında Bozdağ, basın mensuplarının gündeme ilişkin sorularını yanıtladı.

Bozdağ, Almanya'daki yangın faciasının bir kundaklama olup olmadığı yönündeki soru üzerine, daha önceki olaylardan dolayı Türkiye kamuoyunda yeni bir ırkçı saldırı olup olmadığı yönünde tedirginlik meydana geldiğini hatırlattı.

''Şu ana kadar ortaya çıkan verilerde bir kundaklama emaresi gözükmediğine ilişkin açıklamalar var'' ifadesini kullanan Bozdağ, şöyle devam etti:

''Temenni ediyoruz ki böylesi bir saldırı neticesi bu facia meydana gelmemiş olsun. Tabi bunun için de soruşturmayı yürüten gerek savcılık makamının gerekse polis teşkilatının bütün ihtimalleri göz önünde bulundurarak soruşturma yürütmesinde fayda vardır. Hiçbir ihtimali dışlamamalıdır. Sorulması gereken herhangi bir soruyu sormamazlık etmemeli, cevabını aramamazlık etmemeli, bütün cevapları herhangi bir şüpheye yer bırakmayacak açıklık ve netlikte ortaya koymalıdır.''

Olayın duyulmasıyla Berlin Büyükelçisi'nin, Stuttgart Konsolosu'nun ve Yurtdışı Türkler ve Akraba Topluluklar Başkanlığı uzmanlarının gelişmeleri yakın takibe aldıklarını belirten Bozdağ, yetkililerin hayatını kaybeden vatandaşların cenaze ve yakınlarıyla yakından ilgilendiklerini bildirdi.

Bozdağ, cenazelerle ilgili otopsi çalışmasının devam ettiğini hatırlatarak, ''Cenazelerin büyük bir ihtimalle Türkiye'de defni yönünde bir sonuç ortaya çıkabilir diye düşünüyoruz. Ailelerin o yönde bir eğilimi olduğunu arkadaşlar söylediler. Ama henüz netleşmiş bir karar yok. Türkiye'de defni ihtimali daha yüksek'' dedi.

Eyalet Başbakanı ve İçişleri Bakanı'nın olay sonrasında hassasiyet gösterdiklerini ve incelemelerde bulunduklarını ifade eden Bozdağ, ''Merkezi hükümet de sayın Büyükelçimizi arayarak başsağlığı dileklerini, üzüntülerine dile getirdiler ve bu konudaki incelemeleri hassasiyetle takip edeceklerini ifade ettiler'' diye konuştu.

Türkiye olarak konuyla ilgili çalışmaları yakından takip ettiklerini ilgili makamlara bildirdiklerini kaydeden Bozdağ, şunları söyledi:

''Herhangi bir ihtimali dışlamaksızın bütün ihtimalleri kapsayan bir soruşturmanın yürütülmesi gerektiğini, gerçek ne ise bunun herhangi bir şüpheye yer bırakmayacak açıklıkta ve netlikte kısa süre içerisinde ortaya konulmasının son derece önemli olduğunu, Türk toplumunun bundan önce yaşadığı hadiseler nedeniyle bu konuda insanlar arasında farklı kabuller ortaya çıkabileceğini, bunu önlemek için de soruşturmanın sağlıklı, doğru yürütülmesinin önemli olduğunu ifade ettik. Bunun bir ırkçı saldırı sonucu meydana gelen hadise olmamasına ilişkin temennimizi de ilettik. Şu anda çalışmalar devam ediyor.''

 AA


Bu haber 575 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,064 µs