En Sıcak Konular

Hakan Fidan vekillere çay ikram edecek

11 Mart 2013 11:56 tsi
Hakan Fidan dönemine kadar müsteşarlığını yüksek rütbelilerin yaptığı, TBMM ile doğrudan ilişkisi bulunmayan ancak milletin vekillerini diledikleri gibi yönlendirme lüksüne sahip olan MİT, bu kez milletvekillerini ağırlayacak.

Ziyarete gelecek milletvekilleri, daha önce TİB, Emniyet, Jandarma ve MİT'in ifadesini alan Böcek Komisyonu'nun üyeleri... Ziyaretin bir diğer önemi ise normalleşmeye güzel bir örnek teşkil edecek olması.

Siyasette gözler bu hafta Meclis Adalet Komisyonu'nda görüşülmesi beklenen ve KCK'lılara af getirecek 4. Yargı paketi görüşmelerinde olacak.

"Böcek" komisyonu ise daha önce dinlediği Telekomünikasyon İletişim Başkanlığı, Emniyet, Jandarma ve MİT'e ziyaret yapacak. Meclis Genel Kurulu'nda görüşülecek teklif yasalaşırsa Ordu büyükşehir olacak.

Meclis Genel Kurulunda yarın elektrik piyasasını düzenleyen Elektrik Piyasası Kanunu Tasarısı'nın görüşmelerine devam edilecek Genel Kurul'un gündeminde Yabancılar ve Uluslararası Koruma Kanunu Tasarısı ile Ordu'nun büyükşehir olmasına ilişkin teklif bulunuyor.

Yarın toplanacak olan İçişleri Komisyonunda On Üç İlde Büyükşehir Belediyesi ve Yirmi İlçe kurulması ile Bazı Kanun ve Kanun Hükmünde Kararnamelerde Değişiklik yapılmasına Dair Kanunda Değişiklik Yapılması Hakkında Kanun Teklifi görüşülecek. Teklif Ordu'nun büyükşehir olmasını öngörüyor.

4. YARGI PAKETİ

Meclis Adalet Komisyonunda 4. Yargı Paketi`nin görüşmesi bekleniyor. Meclis Adalet Komisyonu Başkanı Ahmet İyimaya, komisyonda yer alan milletvekillerine, 4. Yargı Paketini ve kanun tasarısına ilişkin mukayeseli metni gönderdi. Yazıda, 4. Yargı Paketinin gündeme alınma ihtimaline dikkat çekilerek, inceleme fırsatının tanınması amacıyla tasarının mukayeseli metinle birlikte gönderildiği belirtildi, ,İyimaya. komisyonda yer alan milletvekillerine gönderdiği yazıda. "Komisyonumuza havale edilen 'İnsan Haklan ve İfade Özgürlüğü Bağlamında Bazı Kanunlarda Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun Tasansrile 'Hukuk Usulü Muhakemeleri Kanunu ile Bazı Kanunlarda Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun Tasarısı', gündeme alınma ihtimali içinde, inceleme fırsatının tanınması amacıyla yazımız ekinde mukayeseli metinle birlikte gönderilmiştir" denildi.

BÖCEK KOMİSYONU

Haberleşme ve Özel Hayatın Gizliliği Araştırma Komisyonu daha önce dinlediği kurumlara ziyaretlerde bulunacak. "Böcek Komisyonu" Telekomünikasyon İletişim Başkanlığı. Emniyet. Jandarma ve MİT'e gidecek. TBMM İçtüzük Uzlaşma Komisyonu ise yeni İçtüzüğün maddelerinin yazımına başlayacak. Meclis Anayasa Uzlaşma Komisyonu bünyesinde oluşturulan Yazım Komisyonu hafta içi her gün olmak üzere çalışmalarına devam edecek.

KİMLERDEN OLUŞUYOR?

Partilerin oybirliği ile kurduğu Böcek Komisyonu'nun başkanlığını AK Parti'nin hukukçu milletvekilleri arasında yer alan Tokat Milletvekili Zeyid Aslan yapıyor. Komisyon üyeleri ise Zeyid Aslan, Yılmaz Tunç, Ali Ercoşkun, Bilal Uçar, Şuay Alpay, Mihrimah Belma Satır, Şirin Ünal, Hamza Dağ Fatih Çiftçi ve Yusuf Başer. CHP'den İlhan Cihaner ve Erdal Aksünger, MHP'den Enver Erdem ve Atilla Kaya, BDP'den ise Hasip Kaplan'dan oluşuyor. (mansettv.com) 

Bu haber 505 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    2,883 µs