En Sıcak Konular

Abdullah Gül: Halk değil, teröristler

11 Mart 2013 11:12 tsi
Abdullah Gül: Halk değil, teröristler
İsveç televizyonuna konuşan Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, "Türkiye'de halkın silahla hak araması söz konusu değil, karşımızda teröristler var" dedi.

İsveç Kralı Gustaf'ın davetlisi olarak Stockholm'de bulunan Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, İsveç televizyonuna verdiği mülakatta, Türkiye'de silahla halkın halk aramasının söz konusu olmadığını söyledi. Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, Türk devletinin karşısısında teröristlerin bulunduğunu belirterek, “Zaten karşımızda teroristler vardı.Ben terörist demiyorum. Bunu Avrupa ülkeleri ve ABD diyor. PKK, ABD'nin, AB'nin NATO'nun da terör listelerinde yer alıyor. Dolayısı ile terör konusunu ayrı tutmak isterim. Onlarla bugüne kadar hep mücadele ettik.Onlar da silahlı mücadelenin bir işe yaramadığını görmüşlerdir. Türkiye kendi iradesi ile demin de söylediğim, demokratik standartlarını daha mükemmelleştirme yolunda kararlı adımlar atmaktadır. Bu çerçeve içersinde bu tip şikayetlerin gidereliceğine inanıyorum“ dedi.

Abdullah Gül, program sunucusunun “Abdullah Öcalan ile görüşmeler başladı, karşılığında Türkiye ne verecek?“ sorusuna da “Biz tamam dedik. Silahlar bırakırılırsa oturulur konuşulur. Ne istiyorsunuz diye sorular istedik. Dolayısı ile yapılanlar bunlar. Bütün bunlar Türkiye'nin kendi demokratik standartlarını genişlettiği hususlardır“ dedi.

Gül, sunucunun Suriye'deki karışıklığın, Kürt sorununa etkilerini sorduğunda ise “Doğrusu bunların birbiri ile hiç alakası yok. Açıkçası bunlar tamemen kendi vatandaşlarımızdır, diğer vatandaşlarımızıdan farkı yoktur“ cevabını verdi.

Programın ardından stüdyoda konuk olan Kürt asıllı milletvekili  Gülen Avcı ise, Türkiye'de 15 milyon Kürt bulunduğunu, Kürtlerin çok ezildiklerini öne sürerek, verilen hakların yeterli olmadığını söyledi. Gülen Avcı, gelişmelerin çok küçük gelişmeler olduğunu söyledi. Türkiye uzmanı Per Jonson ise, Türkiye'de Erdoğan rejiminin cesur adımlar attığına dikkat çekerek, barış konusundaki adımların biraz da başkanlık sistemi ve seçimine yatırım olduğunu söyledi.

cnnturk


Bu haber 587 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    2,608 µs