En Sıcak Konular

'Titanik'ten daha trajik bir son'

9 Mart 2013 11:24 tsi
'Titanik'ten daha trajik bir son' Avrupa Birliği Bakanı ve Başmüzakereci Egemen Bağış, "Gemiyi terk etmem, diyen Esed'in gemisi su almıştır. Esed'i Titanik'ten daha trajik bir son beklemektedir" dedi.

         Bakan Bağış, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Suriye Devlet Başkanı Beşşar Esed'in, CHP milletvekilleriyle yaptığı görüşmeyi değerlendirdi.

         Beşşar Esed'in, kendisini ziyaret eden CHP milletvekillerine "Ben kazanırsam Erdoğan kaybeder" diye açıklama yaptığını anımsatan Bağış, "Bu açıklamalar bir kez daha gösterdi ki Esed hayal aleminde yaşıyor. Kendi halkına zulmeden bir devlet başkanı kaybetmeye mahkumdur. Suriye halkı er ya da geç Esed belasından kurtulacaktır. Türkiye Cumhuriyeti'nin, zulme uğrayan Suriyeli vatandaşlara kucak açmasına tahammül edemeyen, baskı ve şiddete dayalı yöntemlerle ayakta kalmaya çalışan Esed, eninde sonunda diz çökecektir" dedi.

         Dünya tarihinde zulümle ayakta kalan tek bir siyasi figür bulunmadığına işaret eden Bağış, ekmek kuyruğundaki vatandaşlarını öldürecek kadar insanlıktan çıkmış olan Esed anlayışının, sevgi, şefkat ve merhametten yoksun olduğunu belirtti.

         Bu anlayışın son bulma zamanının artık geldiğini vurgulayan Bağış, şunları kaydetti:

         "Mazlum Suriyelilerin duaları, yakarışları ve mücadeleleri Esed'e tarihi bir yenilgi tattıracaktır. Suriye'de ilahi adaletin tecelli edeceğine inancımız tamdır.

         Gemiyi terk etmem, diyen Esed'in gemisi su almıştır. Esed'i Titanik'ten daha trajik bir son beklemektedir. Beşşar Esed nereye kadar kandan beslenmeye devam edecek, nereye kadar şiddetten nemalanacak, bu zalimlik nerede son bulacak? Ona, buna laf atacağına bir özeleştiri yapsın ve yaptığı zulme artık bir son versin. Suriye halkı ve bölge de rahat bir nefes alsın."

(AA)

Bu haber 801 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    2,941 µs