En Sıcak Konular

CHP'den Suriye ziyareti için peşpeşe açıklama

8 Mart 2013 19:11 tsi
CHP Mersin Milletvekili Aytuğ Atıcı, Türk halkı ile Suriye halkı arasındaki bağlantıyı şu anda sadece CHP'nin sağladığını, bu konuda bir köprü oluşturduğunu söyledi.

Suriye'ye giden CHP heyeti arasında bulunan Atıcı, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın ziyarete ilişkin eleştirilerini doğru bulmadığını söyledi.

Hükümetin Suriye politikasının her iki ülkenin halklarının bağlantısını koparma noktasına getirdiğini ileri süren Atıcı, ''Türk halkı ile Suriye halkı arasındaki bağlantıyı şu anda sadece CHP sağlıyor. Biz köprü vazifesi görüyoruz. Hem Suriye hem Türk halkı bizden doğru haberler almayı bekliyor. Halkla görüşüyor ve hükümetin yarattığı kibirliliği gidermeye çalışıyoruz'' dedi.

Hiç kimsenin ''CHP Esad rejimine destek oluyor'' diyemeyeceğini belirten Atıcı, şunları söyledi:

''Başbakan bunu ima ediyor. Ama CHP daha önce de buraya gitti. O zamandan bu zamana hiçbir şekilde Esad rejimini, şiddeti desteklemedik. Bizim ziyaretimiz Başbakan'ı tabi ki rahatsız edecek. Türkiye Suriye'ye giden teröristlerin, silahların, paranın koordinasyon merkezi haline geldi. Suriye'de akan kanda bu hükümetin ciddi rolü var.

Parçaları birleştirirseniz, Esad diyor ki 'en çok Libya ve Yemen'den terörist, silah geliyor.' Bakıyorsunuz, Türk polisinin Libya polisine eğitim verebilmesine ilişkin uluslararası anlaşma kabul edilmişti Meclis'te. Mersin Limanı'ndan Yemen'e bisküvi gidiyordu, Yemen'e vardığında içinden silah çıktı. Bunun için elbette Başbakan bizim gitmemizden, gerçeklerin bilinmesinden rahatsız olacak.

Biz Esad'ı desteklemedik. Onun şiddet uyguladığını, bunun doğru olmadığını bizzat kendisine söyledik. CHP Türk halkının yararına olacak her şeyi yapar. AKP Suriye halkı ile Türk halkını düşman yapmaya çalışıyor. Bunun bedelinin ne kadar ağır olduğunu bile bile yapıyor. Rahatsız olmaya devam edecek. Biz Esad'ın yanında olmak için değil Suriye halkının yanında olmak için Türk halkının Suriye halkına sempatisini iletmek için gittik.''

Suriye ziyaretlerinin verimli geçtiğini, Esed ile 2 saati aşkın bir süre görüştüklerini anlatan Atıcı, ''AK Parti'nin politikasına rağmen Suriye halkının henüz Türk halkına karşı olumsuz bir görüşü bulunmuyor. Halk Türk hükümeti ile Türk halkını ayırmış. Bunda Esad'ın önemli rolü var. Her konuşmasında Türk halkı ile Türk hükümetini birbirinden ayırıyor'' diye konuştu.

ŞAFAK PAYEV'DEN AÇIKLAMA

Suriye'ye giderek Beşşar Esed'le görüşen CHP heyetindeki İstanbul Milletvekili Şafak Pavey, ''Barışa katkı için yaptığımız bu görüşmelerin sonuçlarını çok yakında alacağımızı ümit ediyoruz'' dedi.

Pavey, CHP Malatya Kadın Kolları'nca 8 Mart Dünya Kadınlar Günü dolayısıyla Belediye Konferans Salonu'nda düzenlenen etkinliğe katıldı.

Etkinlik öncesi basın mensuplarına konuşan Pavey, Esed'le görüşmelerinden olumlu sonuçlar beklediklerini belirtti.

Şafak Pavey, ''Bir insanı kurtarmak bile en büyük çabaya değer. Bu anlamda hepimiz görüşmeler yaptık. Barışa katkı için yaptığımız bu görüşmelerin sonuçlarını çok yakında alacağımızı ümit ediyoruz'' diye konuştu.

Beşşer Esed'in eşi Esma Esed'le de ''savaş ve kadını'', gelecek için neler yapılabileceğini değerlendirmek, çabaları karşılığında nasıl katkılar sunulabileceğini görmek için görüşme yaptıklarını ifade eden Pavey, ''Çok umutluyum. Umarım bu çabalarımızın sonuçlarını alırız. Biz gazeteciler ve insani yardım görevlileri için gittik. Son derece insani bir amaçla gittik. Bu çabalarımızın sonucunu olumlu almayı bekliyoruz'' dedi.

Şafak Pavey, sınır kapısından geçerken Suriyeli kadınların yolun kenarında ''savaş bitsin'' diye dua ettiklerini gördüğünü aktararak, ''Ben bunu gördükten sonra her türlü çabaya değeceğini düşünüyorum. Esma Esed'le de bu nedenle görüştük. Umarım çabalarımızın karşılığını çok yakında alacağız'' ifadelerini kullandı.

Gazetecilerin, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın CHP'li heyetin Suriye'ye gitmesiyle ilgili değerlendirmesini hatırlatması üzerine Pavey, ''Biz oraya aile tatiline gitmedik. Barış katkısı sunmaya gittik. Barış çabaları, savaştan mağdur olan insanları kurtarma çabaları ne zamandan beri suç oldu?'' şeklinde konuştu.

CHP İstanbul Milletvekili Pavey, oraya tamamen insani çabalarla gittiklerinin herkesin bilgisi dahilinde olduğunu dile getirerek, ''Dolayısıyla Başbakan'dan izin almadığımız için özür dileyemeyeceğim'' dedi.

aa



Bu haber 642 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,614 µs